Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Doktor léčí stárnutí. Bez skalpelu!

Jen málokdo se bez problémů smiřuje s nevyhnutelným procesem stárnutí. Stále více lidí jde tak daleko, že se mu snaží všemi způsoby zabránit.

Aspoň dalekosáhlými úpravami zevnějšku, které blahosklonně odečtou několik let. Nakonec však stáří stejně zvítězí.

Stárnutí je prý nemoc
Je to pesimistická vyhlídka. Navíc, plastiky jsou jednak drahé, jednak ne úplně bez rizika. Pořád je to operace se skalpely a rozřezáváním. Ale nemusí být! Doktor Nicholas Perricone přistupuje ke stárnutí jako k nemoci a tak ji také léčí.

„Vím, že to zní kontroverzně, ale opravdu si myslím, že stárnutí je progresivní, zánětlivá nemoc, která začíná na buněčné úrovni, a tak se proti ní nemůžete bránit,“ vysvětluje Perricone.

Netvrdí sice, že vlastní lék na nesmrtelnost ani dlouhověkost, ovšem má za to, že dokáže zamezit fyzickým projevům stárnutí. Aby to dokázal, přesvědčil několik celebrit, na nichž provedl demonstraci. Jsou mezi nimi taková hvězdná jména jako Julia Roberts, Kate Blanchett či Uma Thurman.

Perricone jde proti stárnutí vybaven řadou zajímavých diet. Je přesvědčen, že hojné pojídání lososa a angreštu dokáže zázraky – mladší budete vypadat již za tři dny.

Nůž a injekce jsou špatné
„Co opravdu způsobuje dojem stárnutí, je ztráta vypuklosti,“ říká. „Když se podíváte na mladistvý obličej, vidíte křivky a objem. S věkem ztrácíme svalovou hmotu a podkožní tuk a naše obličeje se zploští. Zjistili jsme, že stárnutí nejsou ani tak vrásky, jako ztráta tkáně.“

To samé ostatně tvrdí spousta dermatologů. Jenže ti si do ruky berou nůž či injekce, aby svým pacientům ztracený objem opět nabídli. To Perricona znepokojuje. Podobné prostředky podle něj způsobují akorát záněty či traumata a nejde prý o nejchytřejší způsob, jak zůstat mladý.

Pokud se dá Perriconovi věřit, tak již příští rok bude na světě možnost, jak dosáhnout zpět ztraceného mládí a dosáhnout skutečných výsledků. Bez nožů a jehel. Dokonce jde ještě dále a tvrdí, že na to, abyste vypadali o deset let mladší, budete potřebovat kůru o pouhých osmi až dvanácti měsících.

Čtyři kroky
Jeho systém má hned čtyři fáze. Zaprvé jde o správné stravování. Nečekejte ale žádné kruté diety, stačí jíst jídla s velkým obsahem bílkovin, antioxidanty a pravidelně konzumovat ovoce, které má nízký glykemický index, ale udrží hladinu cukru v krvi tak akorát.

Dále byste se měli podrobit svalové stimulaci. To v případě obličeje není úplně jednoduché – ve fitness centru s ním nic moc neuděláte. Bude to chtít stimulaci pomocí elektřiny.

Třetí zbraní v doktorově repertoáru je světlo. Perricone má prý výsledky, že specifické světlo dokáže zvrátit projevy stárnutí o mnoho let.

A na závěr nesmí chybět pořádná porce kosmetický produktů, které trh dosud nikdy nepoznal. Jsme zvědaví, zda nejde jen o další prachsprostý kalkul, kterých tato citlivá lidská oblast zažila již bezpočet.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34