Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

S malými prsy nesmíte na motorku

Zdá se, že podprsenky s vycpávkami půjdou ve Vietnamu na dračku. Zdejší vláda totiž hodlá zakázat řízení motorky lidem, kteří mají příliš úzký hrudník.

Podle nového návrhu zákona nesmějí na motorku lidé, kteří mají obvod hrudníku menší než 70 cm. Motorky přitom v této asijské zemi tvoří 90 procent veškerého silničního provozu.

Jak uvádí list Daily Telegraph, vládě jde o to, aby na motorky nesedali lidé, kteří jsou příliš hubení, malí anebo nemocní. Zákaz řízení motorky budou mít i lidé se zvětšenými játry nebo rýmou.

"Nové návrhy jsou dost legrační, ale hodně Vietnamců by tomuhle vtipu mohla padnout za oběť," říká Le Quang Minh (31), hanojský makléř. A dodává: "Hodně vietnamských žen má malá prsa a úzké hrudníky. Mám hodně kamarádek, které nové nařízení postihne."

Přeměřování hrudníku?
Průměrný vietnamský muž měří 162 cm a váží necelých 57 kg. Průměrná Vietnamka měří 154 cm a váží 44 kg.

Vietnamští bloggeři si teď z vládního plánu dělají legraci a představují si, jak budou dopravní policisté zastavovat řidičky a s potěšením vytahovat metr, aby jim změřili hrudník.

"Od teď nastupuje vláda podprsenek s vycpávkami," říká Bo Cu Hung, populární blogger z Ho Či Minova města.

"A když dost nevážím, co mám dělat?" ptá se Le Thu Huong v dopise místnímu listu. "A co lidé, kteří mají příliš úzký hrudník? Většina z nich si nemůže dovolit prsní implantáty," stěžuje si nazlobeně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 426