Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Albert a Themba / foto: Daily Mail

Beran adoptoval sloní mládě

Themba, opuštěné sloní mládě, konečně našel někoho, ke komu se může přitulit.

Adoptivním otcem se mu v Jihoafrické republice stal dvouletý beran Albert. Šestiměsíční sloní sirotek, který neměl valné šance na přežití, má konečně zase chuť do života. Zvířata, pocházející každé z jiného kontinentu, teď prý tráví velkou část dne tím, že si hrají a tulí se k sobě. Nebylo to ale vůbec jednoduché.

magazin.cz

"Když jsme Alberta a Thembu seznámili, rozpoutalo se úplné peklo. Themba ho honil kolem bazénku," říká Lyndal Davies, která neobvyklý pár filmuje.

"Ale už další den spolu začali objevovat výběh a Themba si na Albertova záda položil chobot. Od té doby jsou nerozlučná dvojka. Albert napodobuje všechno, co Themba dělá. Před pár dny například společnými silami zdemolovali termitiště. A bylo moc pěkné pozorovat, že když se tím unavili, usnuli přímo na místě vedle sebe," líčí nadšeně Davies.

magazin.cz

Thembu ostatní sloni z jeho stáda odmítli poté, co jeho matka spadla z útesu a zabila se.
Slůně tedy vzali ochránci přírody do Shamwarského střediska pro záchranu volně žijící zvěře poblíž Port Elizabeth. Odtamtud Thembu vypustí do volné přírody, až mu budou dva roky.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 172