Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Hodinky z měsíčního prachu. Za 9 mega!

Tyhle hodinky jsou skutečně jedinečné. Sestávají totiž výhradně z ostatků slavného Apolla 11 a měsíčního prachu.

Nebudou ale nijak levné. Cena je odhadována na tři sta tisíc liber, tedy asi devět miliónů korun. Na trh by se měly dostat příští rok v létě, tedy ku příležitosti čtyřicátého výročí prvního přistání lidí na Měsíci.

Autentické materiály
Hodinky se jmenují Moon Dust DNA a pracují na nich špičkoví švýcarští hodináři. Pro schránku hodinek bylo využito ostatků Apolla 11 – prvního lidmi obsazeného raketoplánu, který směřoval na Měsíc.

Vnitřek je pokryt měsíčním prachem z kamenů, které byly přivezeny na Zem. Několik ciferníků potom připomíná měsíční krátery. Podařilo se zajistit i vlákna ze speciálních obleků, které se nosí na Mezinárodní vesmírné stanici.

Hodinek by mělo být vyrobeno omezené množství. Číslo však není náhodné - 1969 symbolizuje právě rok, kdy Neil Armstrong jako první člověk vstoupil na měsíční půdu.

magazin.cz

Pomohla NASA
Výrobce nechce prozradit, jak přišel k vzácným materiálům, ale je více než jasné, že v tom bude mít prsty americká vesmírná agentura NASA. Kdo by náhodou nevěřil autenticitě materiálů, dostane i patřičný certifikát.

Hodinky jsou stále oblíbenějším sběratelským kouskem. Řada bohatých lidí si je kupuje, aniž by věděli, jak fungují, ale milují vyprávění jejich příběhu. A tyhle hodinky mají příběh skutečně zajímavý...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 268