Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peníze / foto: shutterstock

Předstíral únos, aby z matky vytáhl prachy

Pěkného synáčka má doma jedna polská matka. Kvůli zisku předstíral únos, naštěstí pěkně hloupě.

Dominika Borzeckého polská policie i přes jeho mládí obvinila z podvodu. Předstíral totiž vlastní únos a žádal po své matce výkupné - v přepočtu 120 000 Kč.

Patnáctiletý synáček začal s podvůdky již začátkem letošního roku, když své matce tvrdil, že potřebuje částku v přepočtu 1800 Kč pro kamarádku, která má nemocné dítě. To mu prošlo a příště už chtěl více.

Vypečený synátor
Proto matce namluvil, že potřebuje zaplatit kauci v přepočtu 90 000 Kč za fiktivního kamaráda Mirka. A nakonec předstíral vlastní únos a za svůj bezpečný návrat chtěl v přepočtu 120 tisíc Kč.

Vyděšená matka ale neposlechla instrukce "únosců", aby nikoho nekontaktovala. Zavolala policii a ta na chlapce i jeho kamaráda při předání peněz a "unesené oběti" již čekala.

"Má štěstí, že ho maminka vůbec chtěla zpátky. Kdybych já měl takového syna a někdo ho unesl, jen bych děkoval osudu," řekl jeden z policistů, který se zásahu účastnil.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 213