Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Deodorant proti chlupům. Fajn nápad

Nechť zvedne ruku každá dívka či žena, která zapomněla oholit svá podpaždí. No dobrá, necháme to na příště.

Jistě ale uznáte, že jde o hodně trapnou věc. Zároveň se to ale z nějakých důvodů může přihodit. Množství trapasů by se ale mohlo zásadně snížit s použitím speciálního deodorantu, který zabraňuje rychlému růstu podpaždních chloupků.

Sprej i kulička
Na trh budou tyto deodoranty uvedeny společností Unilever. Měly by být k dostání jak ve formě sprejů, tak tuhých kuliček. Výrobci jsou si jisti velkým úspěchem. Domnívají se, že především mladé zákaznice budou chtít podpořit svůj životní styl a z velké části přejdou právě na novinku. Unilever tak chce prodat deset miliónů deodorantů jen v prvním roce.

Přestože novinka na trhu deodorantů nenahradí holení či voskovou kůru, rozhodně by měly pomoct k menší traumatizaci kůže. Časté holení a voskování pro ni není úplně nejlepší. Takhle je budete provádět méněkrát, jelikož deodorant růst výrazně zpomalí.

Rychlý efekt
Ženy mají efekty poznat již za čtyři týdny. Nejenže jejich chloupky nebudou tak patrné, ale navíc by měly být jednodušeji odstranitelné. Jakmile ale s kůrou skončí, podpaždí se brzy navrátí do původního stavu.

Unilever na nové formuli pracoval tři roky a je na ni náležitě pyšný. Zároveň uklidňuje všechny obavy z přehnaných a potenciálně škodlivých chemikálií. Prý by na trh nevypustila nic, co by mohlo škodit.

Dnes už se holí i muži, ale u žen je to stále chápáno jako zásadní signál. Průzkumy dokázaly, že lidé rychle odsuzují neoholené ženy. Berou je jako staromódní až nepřátelské. Holení žen se přitom začalo prosazovat až ve dvacátých letech dvacátého století.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 208