Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Morbidní svatby upírů a mrtvol

Tradiční svatba: to je nevěsta v bílém, ženich v černém a všichni svatebčané v elegantních róbách. Když chcete vypadat jinak, smiřte se s tím, že polovina příbuzných bude znechucena a všichni na vás zírat jako tele na nová vrata.

"Když se asi před deseti lety vdávala moje sestra, byla v bílém latexu. Měla minisukni a upnuté pvc tričko na zip. Švagr byl v černé kůži. Sestra měla tehdy zelené dlouhé vlasy, na svatbu si je nechala hodně načesat, takže to vypadalo vážně fantasticky. Na svatbu se jelo vlakem a naší rodině se to líbilo. Ale svatebčané, co šli z obřadní síně před námi, málem upadli. Být jiní, to se u nás až tak nenosí," líčí 33letá Alice.

"Já sama měla svatbu v zimě, venku, sněžilo, měla jsem pod bílými šaty černé tlusté lyžařské punčocháče, tenisky a pletené návleky, abych nezmrzla. Říkala jsem tomu nevěstino tajemství a všem to ukazovala. Byla to legrace, ale dost lidí mi řeklo, že jsem střelená nevěsta. Jenže, kam se s těmito svatbami hrabeme," dodává.

A má pravdu, ve světě se lidé berou zmalovaní jako upíři nebo mrtvoly. Všichni v černém, jde z nich občas i strach.

magazin.cz

Myslíte si, že mrtvolně bledé tváře, krev nebo upíří zuby se ke svatebnímu veselí nehodí? Jsou lidé, kteří mají jiný názor.

magazin.cz

Legrace musí být
Možná si myslíte, že pro vás by to nebylo, že svatba má být romantická až hrůza a všichni mají plakat dojetím. Ale podívejte se na všechny ty fotografie morbidních svateb z celého světa. Na jejich svatební den opravdu nezapomene žádný jejich host ani náhodný kolemjdoucí.

Všechny fotky jsou z reálných svatebních obřadů. Většina z nich se odehrála v Americe kolem Halloweenu. Obliba brutálních svateb je i v Asii, berou se tam třeba zombie.

magazin.cz

Podobný svatební rej se odehrál i v Anglii. Všichni hosté byli v černém, nevěsta Julie dorazila na svatební obřad v rakvi a s naběleným obličejem. Vypadala jako mrtvá. Tím to ale neskončilo. Donesli ji do uličky, kde obvykle kráčí nádherná, bílá nevěsta na svatební pochod. Julie stále bez pohnutí ležela v rakvi.

magazin.cz

Pak tou uličkou za rakví prošel její nastávající. Snad alespoň na to „ANO“ se nevěsta na chvíli posadila a ožila. Svatba jako řemen. Tu rakev si novomanželé odvezli do svého hnízdečka lásky a dodnes ji tam mají.

Ale jestli si myslíte, že teď, když už jsou starší, nemají smysl pro humor a rakev se rozpadá pod nánosem prachu někde ve sklepě, jste na omylu. Z rakve se stal stůl a mají ho přímo uprostřed svého obývacího pokoje.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 404