Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mariana Bridi / foto: ryoni.com

Tragický osud modelky. Amputace a smrt

Neuvěřitelně smutný osud potkal nádhernou brazilskou modelku Marianu Bridi, která v sobotu zemřela.

Dvojnásobná finalistka Miss World, brazilská modelka Mariana Bridi da Costa zemřela v sobotu ráno na rozsáhlou bakteriální infekci, která je rezistentní na všechny druhy antibiotik. Ještě předtím se lékaři pokusili postupu infekce zabránit tím, že jí amputovali obě ruce a chodidla.

Zničený modelčin přítel Thiago Simoes se ještě minulý týden modlil: „Jsme nesmírně rozrušeni a zmateni. Doufáme, že léky pomohou. Modlíme se za to.“ Nepomohly. Stejně jako amputace končetin.

V pátek Mariana Bridi da Costa dýchala jen za pomoci přístrojů, o den později již nežila.

magazin.cz

Thiago popsal, jak u ní nemoc probíhala: „Necítila se dobře od 30. prosince. Jeli jsme do nemocnice, ale tam ji chybně diagnostikovali. Řekli, že má ledvinové kameny. Dali jí nějaké léky a poslali domů. Jenže po dvou dnech jí bylo mnohem hůř. “

Pár tedy znovu zamířil do nemocnice, tentokrát už byla diagnóza správná. Jenže... "Bylo jí hůř a hůř. Vůbec žádná krev jí necirkulovala v končetinách. Nejdříve přišla o chodidla, v úterý jí pak amputovali obě ruce," popsal Thiago. Tehdy ještě věřil, že i to krásná Brazilka přečká. "Je velmi silná, je to osobnost."

magazin.cz

Lékaři se rozhodli k drastické léčbě v podobě amputace poté, co jed pronikl do krve a zničil modelce krevní oběh. Po druhé amputaci u ní nastalo vnitřní krvácení, takže ji ve středu odpoledne operovali znovu. A zdravotní stav se nelepšil. Vše nakonec skončilo tragicky.

magazin.cz

Miss s nejkrásnější postavou
Mariana reprezentovala svou zemi na dvou finále Miss World v letech 2006 a 2007. V roce 2007 letěla do Číny, kde soutěžila za Brazílii v mezinárodní soutěži Miss Bikini. Získala tu cenu za nejkrásnější postavu a z padesáti účastnic se umístila celkově jako šestá.

Organizace Miss World Brasil, která soutěž o nejkrásnější brazilskou dívku pořádá, se snažila jeden ze svých objevů pomoci zachránit. Sháněli pro ni krev k transfuzi i prostřednictvím svých webových stránek a oficiálních prohlášení. Mariana měla totiž velmi vzácnou skupinu 0 negativní. Ani to jí ale život nezachránilo.

„Byla ohromná bojovnice, velmi houževnatá. Poprvé, když se zúčastnila soutěže krásy, jela celých 20 hodin autobusem v jednoduchých šatech a bez jakékoli přípravy skončila na čtvrtém místě. Tohle je strašně smutný příběh," vzpomínal na krásku šéf Miss World Brasil Henrique Fontes. "Drželi jsme palce, ale tohle bohužel nepokořila."

Měla našlápnuto k hvězdné kariéře
Dvacetiletá modelka měla podle řady odborníků nášlápnuto k strmé kariéře, měla jít ve stopách jiných brazilských krásek, které dobyly módní branži. "Chci přežít, musím přežít. Modlím se. Mám toho ještě hodně před sebou," zopakoval její slova jen několik dnů před smrtí přítel Thiago.

Svůj sen o velkém úspěchu už neprožije...

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 034