Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

S elektrickým motorem 240 km/h

Společnost Mission Motors učinila velké odhalení, když představila hodně zajímavou a hlavně rychlou motorku s elektrickým motorem.

Pravda, sice jde stále o koncept, ale podle všeho takový, který by se relativně brzy mohl přeměnit v sériovou výrobu stroje.

Tajný vývoj
Skutečnost, jak moc je tento projekt pro Mission Motors důležitý, dokazuje to, že byl v minulých dvou letech vyvíjen v naprosté tajnosti. Zatím se jedná v podstatě o přepracovanou Ducati, na které probíhalo testování přenosu síly.

magazin.cz

Motorek s elektrickým pohonem je už docela dost, ale jejich společným nedostatkem je nepříliš oslňující výkon a rychlost, která k takovým strojům prostě patří. Obzvlášť, když se uvažuje o tom, že se v budoucnu budou konat závody elektrických motorek.

Tenhle kousek by v nich rozhodně obstál. Rychlostí přesahující 240 km/h už se blíží i nejrychlejším silničním motocyklům s normálním motorem.

Kdo si to koupí?
Kompletní nabití motorky by mělo zabrat zhruba osm hodin. Na trhu by se měla objevit už příští rok, což dává konceptu zcela reálné rozměry. V první sérii se přitom objeví zhruba tři sta kusů. Prvních padesát z nich bude vydáno v rámci prémiové edice.

magazin.cz

Cena ale pravděpodobně zhatí většinu plánů na nákup. Je totiž opravdu vysoká a přesahuje hranici jednoho a půl miliónu korun. Kdo ví, jestli se najdou až tak uvědomělí jedinci.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 244