Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Top 8 skejťáckých inovací

Je jedno, jestli jezdíte na prkně do práce, školy nebo jen ve volném čase, je jedno, jestli ho máte jako hobby nebo jako dopravní prostředek. Každému skejťákovi by se mohla hodit některá z těchto inovací.

Skate s koženými sandály
Nazouvací sandály jsou ručně vyráběné, je to spíš módní záležitost než sportovní vybavení. Kdo má rád přírodní materiály a chce se spíš lehce pobavit než tvrdě sportovat, možná si tenhle skejt koupí.

magazin.cz

Mutant mezi snowboardem a skatem
Ripstik a Wave skejty jsou inspirovány běžnou snowboardovou technologií. Bude to nejspíš nový hit letošního léta v mnoha skateparcích, i když asi spíš v těch zahraničních.

Jsou tu dvě na sobě nezávislá prkna spojená pohyblivou trubkou, je to něco mezi snowboardem a skejtem. Poprvé ho na ulicích mohli vidět Newyorčané. Nejlepší na těchto nových prknech je fakt, že abyste je zrychlili a rozhýbali, nemusíte se už odrážet nohama od země.

magazin.cz
magazin.cz

Sexy skejty
Pokud se vám líbí nahé ženy a jiné sexy obrázky a zároveň jste skejťáci, jsou tahle prkna přesně pro vás. Najdete na nich fotky módních fotografů jako jsou třeba Claudia Knoepfel a Stefan Indlekofer. Ty fotky se objevily nejdřív v pařížském Vogue a i-D Magazine, pak na skatech. Je to limitovaná série. Takže pokud se vám líbí modelky Isabeli Fontana, Lara Stone, Toni Varen či Edita, pospěšte si s nákupem.

magazin.cz

Umělecké dílo pro osobní přepravu
Tahle prkna vyrobil designér Loren Kulesus. Jezdí se na nich možná hůř než na normálních a jsou určitě mnohem dražší, ale stopro se po nich kdekdo otočí. Zatím se neprodávají, je to jen koncept, ale kdyby ano, nejspíš by šly na odbyt, protože mají vážně nezaměnitelný design.

Stejně na tom jsou umělecká prkna od firmy Corbusboard. Ta jsou vyrobena z hliníku. Kolekce obsahuje plynovou masku, kostru a mořského koníka. Ve tmě se prý krásně blýskají.

magazin.cz
magazin.cz

Boardy pro jízdu po bytě
Pokud si chcete zajezdit i doma kolem pracovního stolu či z ložnice do obýváku a zpět, můžete. Tahle prkna jsou z lehkých materiálů, které nic vážně neponičí. Jsou zkonstruována pro domácí zábavu.

magazin.cz

Elektrické skejty na dlouhé jízdy
Jestli chcete jet někam dost daleko, ale autobus ani auto vás neláká, pokud tu štreku chcete zdolat na svém prkně, můžete trochu blufovat a pořídit si prkno na elektrický pohon. Baterie vydrží pohánět motor i 6 hodin a prkno dožene k rychlosti 20 km/hod.

magazin.cz

Koloskejt
Tohle je něco na freestyle. Je to hybrid skejtu a kola, z obojího si bere to nejlepší. Je to víc flexibilní než kolo a silnější než skejt. Tzv. dirtsurfers se dají řídit lépe než skejty. Jeden takový mutant vyjde v přepočtu zhruba na 10 000 korun.

magazin.cz
magazin.cz

Domácí skate-houpačka
Tzv. Gboard je vhodný pro každého skejtového maniaka, který chce jezdit od rána do večera a trénovat držení rovnováhy. Posilujete tak navíc nohy i ruce a vlastně celé tělo.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 482