Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Holkám pití nesluší. Ale myslí si, že ano

Dívky a ženy tráví poměrně velké množství času zkoumáním toho, co by se na nich mužům asi tak mohlo líbit. A následně tyto vlastnosti či aspekty zdůrazňují.

Alkohol: ano, nebo ne?
Některé se z nějakého důvodu domnívají, že chlapům imponují konzumací alkoholu, respektive tím, že s nimi v tomto ohledu budou držet krok.

Jak se ale ukazuje ze studie provedené na dvou amerických vysokých školách (v Los Angeles a ve Washingtonu), realita je přesně opačná. Muži moc nemusí, když se ženy napájejí. Studie zahrnula zhruba tři a půl tisíce studentů mezi osmnáctým a pětadvacátým rokem věku. Jednalo se jak o dívky, tak kluky.

Ženské účastnice výzkumu dostaly dotazník, ve kterém měli vyplnit množství alkoholu (počet drink), o kterém si myslí, že z nich dělá u mužů atraktivnější lovené objekty.

Vyplnit bylo třeba hned několik kolonek. Kolik alkoholu je únosné pro to, aby byly pro muže přátelsky nakloněné, aby je sváděly k flirtu, případně proto, aby po nich muži začali toužit sexuálně. Rovněž muži byli dotázáni na jejich preference v tomto směru. Ženy navíc dostaly za úkol doznat se ke své průměrné týdenní spotřebě alkoholu.

Velké nepochopení
Výsledky byly překvapivé. Hlavně pro dívky. Ukázalo se totiž, že jsou to právě ony, kdo přeceňují touhu mužů vidět je v podnapilém stavu.

Ženy si průměrně myslely, že jsou pro muže atraktivnější a že jimi budou vyhledávanější, pokud vypijí pět a více drinků. Zatímco muži si představovali ideál, že dívka vypije dva a půl drinku (opět průměrně), a pak s pitím svědomitě skončí.

Abychom to shrnuli. Muži samozřejmě stále pijí více než ženy. Ovšem za poslední roky se na ně něžné pohlaví v této disciplíně začíná dotahovat. A navíc se domnívá, že čím více toho vypije, tím je sexuálně atraktivnější.

S trochou nadsázky by se dalo říct, že pokud vidíte dívku pijící jako duha, pak se s velkou pravděpodobností snaží udělat dojem na nějakého kluka.

Zdá se však, že je to velké nepochopení mezi oběma pohlavími. Chlapi evidentně nechtějí, aby s nimi někdo soutěžil v jejich doméně. Nebo prostě nestojí o blábolící, chrochtající, motající se a občas blinkající družku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 926