Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Danny MacAskill / foto: Shutterstock

Úchvatný parkour na kole

Je mu něco přes dvacet let, vypadá jak vyjukaný zelenáč, ale když se posadí na kolo, je z něj učiněný ďábel. Kdo to je?

Pravděpodobně ho neznáte – jmenuje se Danny MacAskill a je to dost možná člověk, který se svým kolem umí nejvíce ze všech. Není to tradiční účastník trikařských závodů. Na kole si podle svých slov užívá především zábavu, kterou si většina lidí ani nedovede představit.

magazin.cz

Dalo by se říct, že symbolizuje nový městský sport, jakýsi parkour na kole. Klasický parkour se vyvinul ve Francii a spočívá ve zdolávání městských překážek vlastními silami co možná nejefektněji.

Danny MacAskill je Skot a základy nového sportu pokládá ve svém rodném Edinburghu. Není tu snad místo, kde by se svým kolem ještě neřádil.

magazin.cz

Skáče z mostů, jezdí po plotech, přeskakuje střechy, zkrátka vše, na co si vzpomenete. A jeho kamarádi to točí, abychom se na tyhle originální triky mohli podívat také.

Ještě zajímavější je skutečnost, že své triky provádí na veřejných místech, kde se vyskytuje dost lidí, kteří se samozřejmě nestačí divit, co to ten šílenec na kole provádí.

Video:


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 306