Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Lili

Už jste zažili thajskou masáž?

Ještě jste nikdy na thajské masáži nebyli a nevíte, co by vás tam vlastně čekalo? Je to maso. Ale moc příjemné. Thajky vás pořádně promasírují, až to chvílemi dokonce bolí, ale rozhodně je to příjemná záležitost.

Historie thajských masáží
Thajské masáže, to je umění, které je v téměř nezměněné podobě praktikováno déle než 2000 let. Za zakladatele je považován Buddhův přítel Jivaka. Jeho léčebné metody rozvíjeli buddhističtí mniši ve svých chrámech. Thajské masáže celou dobu ovlivňovala i světová medicína.

Thajská masáž dostává do pohybu vnitřní energii energetických center zvaných SEN a tuto energii rozproudí po celém organismu. Thajská masáž mírní bolest a ulevuje od stresu. Je to dobrá prevence a ochrana zdraví. Tyto masáže obnovují vnitřní rovnováhu celého těla.

magazin.cz

Thajská masáž je celkem maso, takže aby vám nikdo náhodou neublížil, je lepší jít do kvalitního salónu. My jsmenavštívili TAWAN v pražském hotelu President. Redaktorka Denisa, která už thajské masáže zažila vícekrát, si tu vyzkoušela thajskou masáž zad a šíje. Zná ale i thajské masáže dalších partií lidského těla.

„Byla jsem na podobných masážích i jinde, takže mohu srovnávat. V TAWANU se mi líbilo, že tu měli jednotlivé pokojíčky, takže člověk měl soukromí. Jinde, i když je to luxusní, mají třeba jen lehátka v řadě vedle sebe, odděleny jen paravány, takže slyšíte lidi kolem i masérky a člověk se trochu stydí a cítí divně."

"Třeba, když už vás masáž v určité fázi bolí a měli byste to masérce říct, připadá vám hloupé vydávat nějaké zvuky nelibosti. To pokojíček je prostě pokojíček...“

magazin.cz

Tady je pár postřehů a rad, jak se na thajskou masáž připravit a kdy na ni jít:

1. Před masáží se nemalujte a vlasy si stáhněte do drdolu.
„Já měla namalované jen řasy, ale stejně, jak jsem tam tak ležela obličejem na polštářích, pořádně jsem si řasenku rozmazala po celém obličeji. Je lepší přijít nenamalovaná a třeba se namalovat až pak, pokud jste zvyklá být namalovaná. Jinak v TAWAN mají koupelny i toalety, dostanete župan a můžete se osprchovat před i po masáži, kdybyste chtěli. To se někdy může hodit, když tam člověk přilítne z práce celý uřícený.“

2. Po thajské masáži si nic neplánujte.
Po thajské masáži jste unavení a masérky varují, že můžete mít i horečku nebo zimnici, je potřeba se pak držet v teple a nic neřešit.

3. I lechtiví lidé si mohou nechat namasírovat nohy.
Masérky vám před masáží nohy umyjí, takže se nemusíte cítit špatně, že třeba letíte z práce či školy a nejste si jistí tím, že vám nohy nejsou cítit. I lechtiví lidé si mohou nechat namasírovat nohy, nevím, jak to Thajky dělají, ale prostě vás to nelechtá.

4. Před létem si nechte vyhladit kůži na nohách.
„Když vám masírují lýtka, drhnou je pak takovými nahřátými pytlíky naplněnými bylinkami. Ty horké voňavé pytlíky jsou skvělá věc, namasírovali mi jimi nohy a ty pytlíky, které jsou trochu i jako šmirglpapír, mi ty nohy tak vyhladily, že tak jemné jako po té masáži jsem je neměla snad od pěti let. To holkám doporučuji před létem.“

magazin.cz

Denisu dvě Thajky pořádně prokřupaly, protáhly a namasírovaly jí její bolavá záda, se kterými byla nedávno i u fyzioterapeuta. Thajská masáž jí pomohla, cítila se po ní moc dobře. Tyhle masáže jsou ale dobré i jako prevence před případnými obtížemi.

Až 180 minut
V TAWANU trvají masáže od 30 do 180 minut a můžete si je objednat i k sobě domů nebo do práce. V nabídce jsou klasické thajské masáže, aroma masáže, speciální masáže pro těhotné ženy, detoxikační masáže, masáže obličeje, zad, nohou, šíje, masáže kokosovým olejem, čokoládou a mnohé další.

TAWAN znamená thajsky Slunce, zářící Slunce, a tak, jako pod slunečními doteky každý pookřeje, pookřeje prý i pod doteky zdejších thajských masérek.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 100