Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Hustý... Motorový skateboard

Je pokaždé fascinující sledovat rozvoj nového segmentu osobní mobility, která se fragmentuje do stále většího množství odvětví. Zanedlouho si každý bude moct vybrat velmi individualistický styl pohybu.

Až 60 km/h
A takzvaný Scarpar Powerboard je k tomu jako dělaný. Jedná se v podstatě o skateboard do terénu, který je poháněn vlastním motorem. Díky němu může stroj vyvinout překvapivou rychlost až 60 kilometrů za hodinu!

Se Scarpar Powerboard přitom nemusíte jezdit jen na hladkém povrchu. Naopak, hodí se na pořádný offroad, do jakéhokoliv terénu, ať už to je bláto, písek, tráva, lesní kořeny nebo sníh. Pouze voda by mu nedělala příliš dobře.

Na takové motorce si pořádný trail v lese představit dokážeme. Ale se skateboardem je to úplně nový zážitek. O zrychlování a brždění se staráte pomocí rukou. Zatáčení je potom v podstatě shodné jako na skateboardu. Výhodou je, že můžete pohodlně jet i do kopce.

Zábavný kousek
Australská společnost Scarpar vyvíjí model už několik let. V poslední době se ale vlivem hospodářské krize dostala do finančních problémů, takže se vývoj poněkud opozdil.

Šéfové firmy doufají, že by v dohledné době mohli na trh uvést Powerboard poháněný motorem na baterie. Ten by měl dosáhnout rychlosti zhruba 35 kilometrů za hodinu.

Zmíněného maxima dosáhne až motor benzinový, který bude pravděpodobně zakomponován až později, po patřičných testech.

Každopádně to vypadá na velice zajímavý kousek technologie, se kterou se dá užít spousta zábavy!

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 201