Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: AwkwardFamilyPhotos.com

Hit: nejtrapnější rodinné fotky

Anthony Harvey ve svém dětství – asi jako každý – musel pózovat pro desítky rodinných fotografií, které se jak známo vyznačují především svou trapností a naprosto nulovou fotogeničností.

Hluboko ukryté
Většina z nás je má založeny někde hluboko v albech a dostane se k nim jen tehdy, když třeba babička o Vánocích rozhodne, že se bude vzpomínat.

magazin.cz

Stejný příběh by mohl vyprávět i Harvey. Ten jeho ale pokračuje. Jak říká, ani za milion let nedoufal, že by se tyto fotky objevily na Internetu.

magazin.cz

Náhled čtyřiadvacetiletého muže však změnila stále oblíbenější webová stránka AwkwardFamilyPhotos.com. Ta má formu blogu. Jediné, co na ní uvidíte, je bohatá přehlídka trapných rodinných fotek.

Také Harvey zde našel fotky z ranných devadesátých let. Je tu například fotka, kde je s příbuznými zobrazen s růžovýma zaječíma ušima.

magazin.cz

Když to Harvey poprvé uviděl, napsal na svůj blog, že mu nikdo nemůže zazlívat, když skočí pod kamion. Nakonec to ale vzal s humorem a dnes tvrdí, že má stránku opravdu v oblibě.

Katarze
Ačkoliv má web formu jednoduchého blogu s naházenými fotografiemi, začíná se z něj stávat nový fenomén Internetu.

magazin.cz

Za méně než třicet dní se stránce podařilo přilákat 15 milionů návštěvníků, někdy to bylo až ke třem milionům lidí denně.

magazin.cz

Zakladatelé blogu si úspěch pochvalují a tvrdí, že něco podobného čekali, už jen proto, že pro mnohé lidi je takové zveřejnění trapných rodinných fotek určitou katarzí.

magazin.cz

Kdo ví, možná se tu již brzy objevíte – i s celým svým příbuzenstvem. Zaslat fotku může každý.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 821