Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Holčičku vychovávali psi. Od narození!

Ruská policie převzala do péče pětiletou dívenku z města Čity, která byla celý život zavřená v bytě. Společnost jí dělali psi a kočky.

Dívenka neumí mluvit a chová se jako pes. "Celých pět let tuto dívku ´vychovávali´ jen psi a nikdy nebyla venku. Byla nemytá, oblečená v neuvěřitelně špinavých šatech. Chovala jako zvíře a skákala na lidi," píše se v policejní zprávě.

V bytě, kde žila, nebylo topení, voda, ani hygienické zařízení. Mluvčí místní policie oznámil, že dívka, kterou provizorně pojmenovali Nataša, je teď v sirotčinci v péči psychologů.

Když někdo odchází, štěká
Podle agentury Reuters je její matka vyslýchána policií a otce se zatím nepodařilo najít. Ačkoliv je Nataše pět let, působí dojmem dvouletého batolete. Odmítá jíst lžící a používá celou řadu gest a zvuků, které převzala od psů.

"Když někdo odchází z místnosti, dívka začne skákat na dveře a štěkat," dodává policie.

Děti vychovávané zvířaty obvykle přejímají chování zvířat, s nimiž měly nejužší kontakt. Přechod do lidské společnosti pro ně bývá velmi traumatický. Tomuto stavu se podle Mauglího, hrdiny románu spisovatele Rudyarda Kiplinga, kterého v knize vychovali vlci, říká Mauglího syndrom.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 408