Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dekolt / foto: shutterstock

Bonus pro sestřičky? Větší prsa a liposukce!

Každou chvíli slýcháme o latentním problému českého zdravotnictví – nedostatku sester, který se navíc dále prohlubuje jejich odchodem do zahraničí za lepším platem a také pracovními podmínkami.

Sester je málo
Sestry pracující v tuzemském zdravotnictví si nestěžují jen na skutečnost, že musí mít přinejmenším dvouletou nástavbu k maturitě a za toto delší studium nedostanou adekvátně zaplaceno (pobírají zhruba průměrný plat v ČR). Stěžují si také na nadřazené chování doktorů a malé pravomoci.

Před řediteli nemocnic je tak problém, jak sestry udržet a přilákat nové. Už dnes jich totiž několik tisíc chybí a není moc odkud brát. Do budoucna se tak pravděpodobně nevyhneme většímu přílivu sestřiček z Ukrajiny či Vietnamu. Ty však zatím nemají patřičné „papíry“.

Proto některé, zejména soukromé, kliniky přistupují k velmi netradičním motivacím sestřiček. Nejde ani tak o zvýšení platu, jako velmi zajímavé (hlavně pro ženy) bonusy v podobě plastických operací.

Sestřičky jako modelky
Jeden takový případ se dostal i do amerického listu The New York Times, kde to berou jako velkou kuriozitu.

Upozorňují na benefity, kterých využila jednatřicetiletá sestra Petra Kalivodová. Sličná brunetka, kromě toho, že využívá lekcí němčiny a pěti týdnů dovolené, si na účet soukromé kliniky nechala také zvětšit prsa, udělat liposukci pozadí a odsátí tuku z břišních partií. To vše bezplatně, za pouhý příslib, že na klinice zůstane po dobu tří let v pracovním úvazku. Takové úpravy jejího zevnějšku by přitom přišly na nějakých 150 000 Kč.

„Cítím se lépe, když se podívám do zrcadla. Vždycky nás učili, že když je sestřička milá, inteligentní, má ráda svou práci a vypadá atraktivně, tak se pacienti rychleji zotaví,“ cituje deník usměvavou Petru.

Samozřejmě, je to způsob, jak sestřičky přilákat. Má však i své odpůrce, kteří poukazují na lákání až kupování dívek pochybnými hodnotami. Někteří jdou tak daleko, že hovoří o prodejnosti těchto sestřiček.

A co vy, daly byste si říct za nová prsa a vylepšenou postavu?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 338