Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Obří medúza v poli

Takovou medúzu jste s největší pravděpodobností ještě neviděli. A zcela určitě ne uprostřed farmářského pole, kde se objevila zničehonic.

Hotové monstrum
Tohle monstrum měří úctyhodných 182 metrů a pochopitelně ohromilo všechny zkoumatele kruhů v obilí neznámého původu. Medúza se objevila v anglickém panství Oxfordshire.

magazin.cz

„V minulosti jsme viděli řadu vzorů, například ptáků nebo motýlů, ale tohle je první chobotnice v obilí na světě,“ říká experttka na tyto jevy Karen Alexander. „Je obrovská, třikrát větší než většina podobných úkazů.“

Lidé jsou velikostí medúzy doslova zděšeni. Toto zděšení navíc umocňuje fakt, že se obrazec zjevil v podstatě z ničeho. Najednou tam prostě byl.

Podpora turismu?
Milovníci ztřeštěných teorií samozřejmě vytáhli na světlo světa původce odkudsi z vesmíru. Skeptici však mají za to, že s tím má co do činění místní radnice. Ta si je totiž dobře vědoma skutečnosti, že podobné úkazy lákají turisty, což znamená přísun financí.

Prý jde o výtvor umělců vybavených precizními programy, jimž pomáhá velké množství dobrovolníků. Avšak zastánci mimozemských jevů tvrdí, že jarní noci jsou příliš krátké na to, aby se něco podobného dalo vytvořit.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 805