Je totiž netučná a její výrobce tvrdí, že má o 90 procent méně kalorií než běžná čokoláda.
Také se jako běžná čokoláda neroztéká. Barry Callebeaut, švýcarský čokolatiér, pojmenoval tajnou příměs, která roztékání brání, "Vulcano", protože odolá teplu až do 55 stupňů Celsia.
"Naši inženýři přišli na tuto technologie náhodou. Podařilo se jim vytvořit chutnou čokoládovou hmotu, která silně voní. Rozpouští se na jazyku, ale nikoliv teplem, ale spíš vlivem enzymů obsažených ve slinách," tvrdí mluvčí Barryho Callebauta reportérům Daily Mirror.
Společnost doufá, že se jim podaří technologii prodat firmě Cadbury a Nestlé, dvěma čokoládovým gigantům. Na trh by se tato čokoláda měla dostat během dvou let.
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
Počet příspěvků v diskusi: 147