Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Je tohle opravdu z Marsu? NASA zase mlčí

Všichni milovníci vesmírných teorií o existenci života na blízkých planetách, mají zase silnou munici na obhajobu svých teorií a především záležitost, o které mohou spekulovat do aleluja.

Něco se našlo
Pravdou je, že se na Marsu zase jednou něco našlo. Tentokrát jde o poměrně velký kamenný monolit vyfotografovaný družicí a následně zveřejněný ve specializovaných magazínech.

Podle většiny odborníků jde sice jen o další balvan, kterých je na Marsu spousta. Na druhou stranu, tento působí dosti umělým a nepřirozeným dojmem. Mohl by měřit až pět metrů a tvarově nekoresponduje s tím, co je jinak na Marsu k vidění.

magazin.cz

Právě proto se nejen různí nadšenci, ale také někteří experti domnívají, že by tam mohl být někým donesen či dopraven. To by samozřejmě znamenalo známku života.

Zkušený muž podporuje
Nejpravděpodobnější variantou ale stále je, že jde o zvláštně vypadající úlomek z některé ze skal. Přesto se ale nabízejí otázky, zda nejde o něco více či zda o tom NASA už náhodou neví, když k tématu opět tak zarytě mlčí.

magazin.cz

Olej do ohně přilil také bývalý astronaut Buzz Aldrin (byl spolu s Armstrongem na Měsíci), který v rozhovoru podal svědectví o tom, že podobný objekt spatřil na měsíci, jenž obíhá Mars.

Aldrin volá po tom, aby byl měsíc Marsu zvaný Phobos navštíven. Prý tam lidstvo může narazit na zajímavé poznatky. A bude se ptát: „Kde se tu ty věci vzaly a kdo je sem dal?“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 162