Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kalendář / foto: shutterstock

Historický moment. Právě... jste ho prošvihli!

Je to moment, který můžete zažít je jednou v životě. Ale zkuste z něj vytěžit co možná nejvíce – trvá totiž pouhou jednu sekundu.

Osudový čas
Zkrátka se nezapomeňte podívat na hodiny, až to přijde, tedy dnes ve dvanáct hodin, čtyřiatřicet minut a šestapadesát sekund.

A užijte si jedinečný matematický fenomén. Sedmý den v osmém měsíci v devátém roce století. Jde o samozřejmě o číselnou řadu 123456789 (12:34:56, 7/8/9).

Zapamatováníhodný okamžik
Tento okamžik nastává vždy sedmého srpna. Když nastal minule, byl na britském trůně král Edvard VII, zakletý Titanic už byl pět měsíců ve výrobě a do osudného výstřelu Gavrilo Principa, jímž odstartovala první světová válka, zbývalo ještě celých pět let.

Tak si dobře zapamatujte, co budete v ten osudný okamžik dělat. Za sto let bude na naši dobu také někdo vzpomínat. Nezbývá než se zeptat – jak asi?

Jde o nejdelší možnou časo-datovou řadu. Je jich ale samozřejmě více. Měli jsme například 1/02/03 4:56 nebo 1:23:45 on 6/07/08. Ty ale nejsou natolik historické a zvláštní.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 163