Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michel Lotito / foto: Shutterstock

Neuvěřitelné! Tenhle chlap snědl letadlo

Měl velký hlad. A ještě větší žaludek. Jak jen si vysvětlit, že se do útrob Francouze Michela Lotita vešlo tolik věcí – třeba i letecká technika!

Takový malý kovožrout
O Francouzech se říká, že mají vytříbený apetýt. O estrádním umělci Michelu Lotitovi, kterému fanoušci přezdívali Monsieur Mangetout (chlapík, co sní všechno) to platilo dvojnásob. Na jeho talíři byste totiž nenašli žádné francouzské speciatlity typu zrajících sýrů, ústřic nebo masa se smetanovou omáčkou, ale sklo, gumu nebo kov. Jak to?

Televize, mňam!

Zvláštní věc...svůj originální jídelníček si začal Lotito budovat už jako dítě - začal koštovat různé chutě stavebních materiálů. Ve své „vášni“ pokračoval až do dospělosti, kdy se jeho stravovací návyky začaly více tříbit.Seznam lahůdek, které tento gurmán spořádal, je vskutku dlouhý, tak třeba: 128 jízdních kol, 15 nákupních vozíků, šest lustrů, dvě postele, jedny lyže a sedm televizorů.

Olej místo omáčky...

„Nesnáším některá běžná jídla. Třeba po takových banánech nebo vařených vejcích by mi bylo asi špatně,“ prohlásil kdysi Lotito. Říkalo se o něm, že za jeden den byl schopen – pokud měl své gurmánské vystoupení na veřejnosti – sníst jeden kilogram „materiálu“ (skla, gumy nebo kovu), který si ještě předtím pěkně omastil olejem. A aby měl „dobré zažití“ tak jednotlivé chody zapíjel minerálkou.

9 tun kovu za 42 let
Jednou z největších specialit, které Lotito pozřel byl bezesporu dvojmístný celokovový hornoplošník Cessna 150, který konzumoval celých 24 měsíců (od roku 1978 až 1980). O tom, jak mu chutnal motor, křídla letounu či jiné součástky, kovožrout pomlčel. Faktem ale je, že Michel Lotito v rozmezí let 1959 a 1997 snědl 9 tun kovu.

Dnes by to bylo možná ještě víc, kdyby před dvěma roky, ve věku 57 let, nezemřel. Jeho smrt prý byla přirozená a roztodivný jídelníček na ní údajně neměl žádný vliv.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 598