Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ženy tajemství prostě neudrží

Je vůbec žena schopná udržet tajemství? Není. A jak dlouho to trvá než začne mluvit? Inu, méně než dva dny.

Tajemství? Co to je?
Vědci zjistili, že ženy, kterým je sděleno nějaké tajemství, které by si měly nechat pro sebe, to prostě nevydrží a někomu ho prozradí v průměru za 47 hodin a 15 minut.

Studie tří tisíc žen ve věku mezi 18. a 65. rokem prokázala, že přinejmenším čtyři z deseti žen nejsou schopny udržet tajemství za žádných okolností. Je přitom úplně jedno, jak moc osobní či důvěrná taková informace je.

Více jak polovina se přiznala k tomu, že jim k povídání hodně pomáhá alkohol. Nejčastějšími recipienty prozrazených tajemství jsou partneři, rodiče, nejlepší přátelé a matky.

„Je to oficiální – ženy prostě tajemství neudrží,“ prohlásil vedoucí průzkumu Michael Cox.

Na intimnosti nezáleží
„Byli jsme skutečně překvapení, jak ochotně ženy prozrazují tajemství, která se týkají i jejich nejbližších. Je úplně jedno, jak privátní to tajemství je. Do osmačtyřiceti hodin je veřejnou záležitostí.“

Ženy slyší v průměru tři povídačky, které se dají označit jako prozrazené tajemství, týdně. A neváhají je poslat dále.

Tři z deseti žen potvrdily, že si prostě nemohou pomoct a nabyté tajemství musí okamžitě někomu prozradit. Další to dělají proto, aby na tak těžkou informaci nebyly samy.

Přesto, dvě třetiny žen se cítí provinile, když tajemství prozradí. Ještě štěstí, že ženy zapomenou čtvrtinu toho, co jim bylo řečeno, už následující den.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 190