Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Yao Defen / foto: Shutterstock

Poznejte nejvyšší ženy světa!

O Číňanech se říká, že jsou malí a drobní. Ale kdepak! Sedmatřicetiletá Yao Defen, která je momentálně považována za nejvyšší ženu světa, měří 236 centimetrů a váží 200 kilo!

Z „komára velbouldem“
Yao Defen, která drží světový „výškový rekord“ mezi ženami, se narodila jako drobné miminko - vážila pouhých 2,70 kilo! Jak se tedy z takového drobečka stal gigant? Všechno začalo už během dospívání, kdy Yao začala růst jako z vody a v patnácti letech měřila něco přes dva metry.

Zoufalí rodiče (běžní Číňánci, měřící asi 1.60 m) poslali dceru k doktorovi a ten zjistil, že dívka má nádor na podvěsku mozkovém, který spouští produkci růstového hormonu. Výsledek: Centimetry naskakovaly rychlostí blesku. A tak nezbylo nic jiného, než tumor operovat.



Cirkusová nebo sportovní hvězda?

Zvěst o extra vysoké dívčině z čínského venkova se roznesla po celé zemi a sportovní kluby si brousily zuby, jak z „obryně“ vypěstují svou sportovní hvězdu. Ale nic takového se nakonec nestalo – nemotorná a negramotná Yao Defen nakonec skončila jako atrakce v cirkuse.

Teď je jí sedmatřicet a více než sláva ji zajímá, kde sehnat peníze na dobrou nemocnici. Zdá se, že péči doktorů skutečně potřebuje – trpí bolestmi páteře, vysokým tlakem, řídnutím kostí a srdeční slabostí. Nejvyšší žena světa teď chodí o berlích a odborníci se shodují na tom, že pokud se nedostane kvalitní zdravotní péče, hrozí ji oslepnutí nebo předčasná smrt.

„Velké pivo“ z Pákistánu
Mezi další ženy-obryně určitě patří s 218 centimetry, i pětatřicetiletá Pákistánka Zainab Bibi. Ta si rovněž kvůli své nadměrné výšce užila své. „Bylo to strašné. Děti po mně házely kameny, věšely se mi na oblečení... Jednou jsem si při takovém napadení zlomila zápěstí,“ vzpomíná černovláska.

Ta se kvůli neustálým atakům rozhodla v roce 2006 utéct do Anglie. Teď žije v Manchesteru a čeká, až jí britští úředníci udělí vysněný azyl. „Domů se už vrátit nechci,“ říká razantně. Její rozhodnutí nezlomí ani ujištění Pákistánců, kteří si najednou uvědomili, že ztratili národní celebritu, a slibují, že se polepší. Miss Bibi jim však už nevěří.

magazin.cz

Německý majstrštyk
Život na vysoké noze? O tom nemusí třiadvacetiletá krejčová Caroline Welz snít. Její nohy totiž měří celých 130 centimetrů! Možná právě díky nim si občas přivydělává jako modelka – jenže považte, kde sehnat reprezentativní lodičky v čísle 48? Na ty si Caroline musí asi dost připlatit.

Naštěstí tato 206 centimetrů vysoká sympaťanda nemá hluboko do kapsy – v Německu patří mezi populární osobnosti a často vystupuje v televizních pořadech. Samozřejmě za slušný honorář!

Vyčůraná sexbomba z USA
Američanka Heather Greene měří 196 cetimetrů a je na to hrdá. Dokonce tak, že se svou výškou i živí. Natáčí různá lechtivá videa, nechává se fotit a doufá, že některý muž s napoleonským komplexem vytáhne peněženku a za její centimetrový přebytek tučně zaplatí. Očití svědkové však tvrdí, že Heather zase taková gigantka není. Údajně se snaží působit větší, než ve skutečnosti je – nosí vysoké lodičky na tlusté platformě a při focení používá modely s podprůměrnou výškou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 317