Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ru Anting. / foto: Shutterstock

Čínský sprejer maluje svými slzami!

Kreslit, psát můžete dneska ledasčíms. Málokoho však napadne k tomu využívat své vlastní slzy, jak to dělá Číňan Ru Anting.

Pozor, slzný gejzír!
Je mu padesát šest let a má zvláštní talent – dokáže psát kaligrafické znaky svými slzami. Jak to jen dělá? Pokud si myslíte, že Ru Anting je celou dobu pláče, jste na omylu. Na svou výtvarnou techniku má totiž vlastní grif: Nejdříve si do misky připraví vodu, kterou vdechne nosem. No a tu pak začne „stříkat očima“ na papír.

Co se v mládí naučíš, ve stáru jako bys našel...
Číňan si tuto zvláštní schopnost uvědomil už jako dítě, když plaval v řece: „Občas se mi stalo, že jsem se omylem napil. Voda mi samozřejmě nechutnala a tak jsem čirou náhodou zjistil, že tu břečku můžu kromě úst vyplivnout i očima. Mně i mé kamarády, kteří tam byli se mnou, to dost zaskočilo. Byl to šok!“ směje se „malíř“.

magazin.cz


Střelím to jen tak od oka...
Normálně by asi jeho zvláštní „talent“ zůstal utajen. Ovšem, když v roce 1990 Ru ztratil práci v fabrice na umělá hnojiva, kde působil dvacet let, řešil co dál. Čím se uživí? „Vzpomněl jsem si na tuhle svoji zvláštnost a začal ji rozvíjet,“ vzpomíná. Pravidelný a intenzivní „slzný trénink“ po třech letech přinesl své ovoce. Čínský výtvarník se naučil stříkat své slzy až ze vzdálenosti tří metrů! Dnes už prý zvládá i větší distanc...

Papír na štěstí
Ru, který se živí svým estrádním „výtvarným uměním“, kdy slzami stříká různé kaligrafické znaky na papír, se neobyčejným talentem pochubil i v šanghajském Lotus World Parku. Tam před zraky šokovaných kolemjdoucích vyplakal na rudý papírový potah kaligrafii symbolizující štěstí.

Takové štěstí potřebujeme každý, i Ru Anting, který si v Šanghaji před čtyřmi lety otevřel vlastní organizaci „Great World DSJJNS“, kde propaguje svoji osobité výtvarné umění. Tak ať mu to šlape!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 172