Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Je to tady - gen neodolatelnosti!

Zdá se, že lidské zábrany vůči tomu, aby to dělal každý s každým, jsou jen velmi malé. Vědci objevili způsob, jak z mužů udělat neodolatelné sexuální bohy a z žen ekvivalenty Marilyn Monroe.

Kouzelné feromony
Výsledný efekt je tak silný, že by způsobil sexuální tsunami, jak vědci efekt nazvali. Padly by i poslední zábrany.

Celá záležitost je tak silná, že by se dokonce setřely rozdíly mezi pohlavími. Muži by svou atraktivitou lákali jiné muže, které by předtím za homosexuály nikdo neoznačil. Stejné by to bylo i u ženského pohlaví.

A jak toho docílit? Podle vědců stačí jen si trochu pohrát s feromony. Má to ale jeden háček – zatím to funguje pouze u mušek.

Druhové rozdíly nehrají roli
Právě na nich vědci testovali odebrání jednoho feromonu. Výsledek byl ohromující: mušky byly neuvěřitelně nadržené, a to tak silně, že si neuvědomovaly rozdíly mezi pohlavími. O sex se snažili samečci se samečky a samičky se samičkami.

Ukázalo se, že ani druhové rozdíly v takovém případě nehrají velkou roli. Mušky si to ochotně „rozdávaly“ i s jiným hmyzem.

U lidí to zase tak jednoduché nebude. Ačkoliv i zde hrají feromony zásadní roli, jsou zapojeny do mnohem komplexnějších procesů. Leckdo si asi pomyslí, že je to škoda…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 79