Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: mattel

Vyzáblá Barbie prý musí zhubnout! Kvůli kotníkům

Francouzský návrhář obuvi Christian Louboutin rozpoutal debatu nad slavnou panenkou Barbie. Podle něho je moc "oplácaná" a její kotníky musí zeštíhlet.

Louboutin vytváří tři nové modely panenky, která zanedlouho oslaví padesátiny. Známá Barbie je na kritiku zvyklá, už v minulosti čelila nařčení, že je příliš vyzáblá a ohrožuje tak zdravý vývoj holčiček, které ji zbožňují.

Módní návrhář Louboutin, jehož luxusní střevíčky se prodávají až za 1 500 liber, si ale myslí, že panenka má tlusté kotníky a chce své budoucí modely vytvořit ještě hubenější.

magazin.cz

"Jsou naprosto úžasné a budou k mání i s Louboutinovými minikrabičkami na boty. Autor ale zjistil, že kotníky původních Barbie jsou příliš otylé," prohlásila návrhářova mluvčí.

Výrobce Barbie, firma Mattel, byla už v minulosti napadána za to, že její produkt má příliš bujné poprsí a naopak moc málo tělesného tuku.

V roce 1980 byl Mattel také kritizován, když poslal na trh Barbie - černošku, která vypadala jako její bílá předchůdkyně natřená na černo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 163