Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Královnou krásy v Thajsku je muž

Představte si ten poprask, kdyby třeba u nás některou ze soutěží Miss vyhrála kráska, na níž by se provalilo, že je transsexuálem. To by bylo asi pořádné sousto pro bulvár.

Vítězkou je Japonka

magazin.cz
Pravdou je, že nic takového se nejspíš ještě nestalo. Do světa se ale z Thajska dostalo jméno a tvář vítězky mezinárodní soutěže krásy pro transsexuály.

Královnou transsexuálů se stala Japonka jménem Haruna Ai a pravdou je, že její původní pohlaví by jí bez znalosti věci asi nikdo nehádal. To je ostatně jedno z kritérií soutěže.

Haruna dokázala porazit osmnáct sokyň z celého světa. Některé ze soutěžících z Velké Británie, Číny, USA či Filipín si stále udržují svá původní těla a za ženy se jen „převlékají“.

Transsexuální Thajsko
Vítězka už ale operaci, která z ní udělala plnohodnotnou ženu, absolvovala v devatenácti letech. Dnes jí je sedmatřicet. V Japonsku se proslavila už předtím – dokáže totiž skvěle imitovat jednu zdejší celebritu, což je ostatně populární živobytí transsexuálů.

V Thajsku se podobná soutěž může konat především díky liberální společnosti, která proti transsexuálům není nijak významně vymezená.

Proto si tu na ulici ani v nejrůznějších klubech nikdy nemůžete být jistí, jakým pohlavím kdo disponoval při narození. Bacha na to!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 174