Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro The Sun

Nejmenší matka světa může kvůli těhotenství zemřít

Nejmenší matka světa čeká své třetí dítě a to i přesto, že ji lékaři varovali před dalším těhotenstvím, které pro ni může mít fatální následky.

Pětatřicetiletá Stacey Herald z amerického Kentucky měří pouhých 71 centimetru a až se narodí její syn, bude jen o polovinu menší než ona sama a postupem času ji přeroste.

Lékaři Stacey varovali, že další těhotenství ji může zabít a doporučili jí podstoupit umělé přerušení těhotenství. Jenže ona i její manžel 163 centimetrů vysoký manžel Will jdou přesvědčeni, že děti jsou dar od Boha a rady lékařů proto neberou na vědomí.

Stacey řekla deníku The Sun: „Neplánovali jsme víc jak dvě děti, ale jsme přesvědčeni, že děti jsou velkým požehnáním pro svět. Když se na ně dívám, cítím se plna lásky, je obtížné netoužit po dalším.“

Stacey trpí osteogenesis imperfecta, což obnáší křehké kosti a zakrnělé plíce. Její porucha měla za následek zakrnělý vzrůst, nemůže chodit a používá kolečkové křeslo.

magazin.cz

Dny na lůžku
Přiznává, že těhotenství je velmi nepohodlné, všechny dny až do porodu musí trávit na lůžku.

Lékaři Stacey varovali, že dítě ji může poškodit orgány v jejím malém těle. Stacey říká: „Všichni doktoři mi říkali, že mohu zemřít. Prosili, abych neměla děti. Dokonce i matka mě zrazovala a ptala se, zda si uvědomuji, že nemusím přežít.“

Odpověděla jsem jí: „Je zázrak, že jsem tu a že žiju. Proč by se nemohl stát zázrak znovu?“

magazin.cz

Velká rodina
Pár se potkal když pracovali v supermarketu v rodném městě Dry Ridge a po svatbě v roce 2004 strašně toužili po rodině.

První dítě Kateri se narodilo v roce 2006 a trpí stejnou poruchou jako Stacey. Druhá dcera Makaya se narodila v roce 2008. Měřila 46 centimetrů, takže byla jen o polovinu menší než matka.

„Je stále těžší se hýbat. Protože jsem hrozně silná nemůžu kvůli břichu pochovat svou mladší dcerku. Ani ji nedokážu obejmout.“ Navíc je odkázaná na pomoc manžela, který musí zvládnout všechny domácí práce. Přesto nelituje, a pokud počnou s manželem další děti, je rozhodnuta je donosit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 497