Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kate Moss / foto: Topshop.com

Kate Moss mluví jako anorektička

Topmodelka Kate Moss je vzorem milionů mladých dívek. Bohužel se podle toho nechová. Její záliba v drogách je dobře známou i zdokumentovanou záležitostí.

 A teď se navíc ohání krédy, která na své nesmyslné cestě používají anorektičky či bulimičky.

Šokující odpověď
V rozhovoru s módním webovým magazínem WWD odpověděla na otázku, zda má nějaké životní motto, vskutku šokujícím způsobem.

„Mám jich spoustu,“ začala Kate podle klasické šablony pro celebrity. Ovšem s jedním z nich: „Nic nechutná tak dobře jako pocit vyzáblosti“ vyrazila dech všem bojovníkům proti vychrtlosti modelek a dívek.

Jedná se o známé motto, kterým se ohánějí právě anorektičky. Kate Moss se ho snažila následně korigovat dalším nepříliš šťastným výrokem: „Však to znáte – snažíte se na to myslet, ale nikdy to nefunguje.“

Bude to mít dopad
Na adresu topmodelky se okamžitě začala valit drsná kritika. Už takhle je prý na světě nebývalé množství lidí, především dívek, se stravovacími problémy. Díky takovýmto výrokům jich ještě přibude.

Kate by si měla uvědomovat, jaký dopad její slova mohou způsobit v době, kdy například ve Velké Británii se dívky běžně přiznávají k tomu, že rutinně vynechávají dvě jídla denně jen proto, že si myslí, že potřebují zhubnout.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 56