Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mr. Methane / foto: nowpublic.com

Hraje zadkem. Prdící umělec Mr. Methane!

Někdo hezky zpívá. A někdo hezky prdí. Angličan Paul Oldfield je největší prdící hvězdou hudebního šoubyznysu.

Tak trochu jiný vzduch
Říká si Mr. Methane a je jediným hudebníkem na světě, který místo nástroje či zpěvného hlasu využívá k tvorbě své vlastní prdy. Říká tomu Fart Art (Prdící umění) a ve svém řemesle zatím nemá žádnou konkurenci.

magazin.cz
„Všechno se to začalo, když mi bylo patnáct. Tehdy jsem hodně cvičil jógu. Při jednom dechovém cvičení jsem zjistil, že dokážu dostat vzduch do konečníku a vypustit ho v momentě, kdy se mi zachce. Byla to naprostá bomba! Hned druhý den jsem to předvedl svým kámošům a ti byli nadšeni,“ vzpomíná hvězda.

Zadek v akci
Ano, „prdy na povel“ mohou být vtipnou zábavou pro teenagery, ale jak se stane, že se ze společensky nelibých zvuků zrodí „umění“?

„Trvalo to nějaký čas, než jsem k tomu došel. Původně jsem pracoval na dráze. Jednou jsme měli nějaké školení, já chtěl kolegy nějak pobavit, tak jsem jim zaprděl pár melodií. Měl jsem s tím obrovský úspěch!,“ směje se Mr. Methane a pokračuje:

„Můj spolupracovník Paul hrál v amatérské kapele, která vystupovala v místním klubu. Spontánně mi navrhl, abych se stal hostem jejich pondělního vystoupení. Říkal jsem si, že je to dost bláznivý nápad, ale pak jsem do toho šel. A udělal jsem dobře! Diváci byli nadšení a já se rozhodl stát se profesionálním flatulistou."

Prd za všechny peníze

magazin.cz

Tehdy si Paul Oldfield začal říkat Mr. Methane. Pořídil si zelenou škrabošku, zelený trikot s pláštíkem, fialové šortky a vlastní logo. A pak se drze vrhnul do různých zábavných show.

Jedním z jeho největších kousků bylo učinkování v televizní soutěži Britain´s Got Talent (obdoba naší Superstar), kde hrdě zaprděl valčík Na krásném modrém Dunaji.

Jeho výkon sice nebyl na vítězství (porotci se tvářili rozpačitě a ještě rozpačitěji přijímali jeho aromatické důsledky), nicméně pro Mr. Methana to byla skvělá reklama. Najednou se o něj začaly zajímat různé televizní stanice a zvát ho do svých pořadů.

Práce kvapná, hodně platná
Najednou se Mr. Metane stal hvězdou zábavných show. A stačilo k tomu jen pár dovedností. „Mám takovu svou taktiku. Před vystoupením dělám strečink, abych se pořádně protáhnul a zrelaxoval. Pak se popráším speciálním třpytivým pudrem, který při prdění vytváří dobré vizuální efekty. Na pódiu mám lavici, kam ulehnu na záda, dám nohy nahoru a jdu na to,“ vypráví o své práci Mr. Methane.

Kolik si touto činností vydělá, je otázkou. Každopádně „zábavné prdění“ má jednu velkou výhodu - skoro nic k němu nepotřebujete a můžete ho provozovat téměř všude, takže peníze se dají vydělávat téměř nepřetržitě...

Podívejte se na video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 162