Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Chudák dívka. Brečí krev a krvácí z pórů.

Čtrnáctiletá dívka trpí výjimečnou poruchou.

Jedná se o zcela výjimečný případ. Školačka trpí vzácnou poruchou, kdy jí z kožních pórů samovolně vytéká krev. Její případ se trochu podobá případu amerického teenagera Calvina, o kterém jsme vás před časem informovali.

Krev teče odevšad
Místy to vypadá, jako kdyby plakala krev. Doktoři jsou si s případem této mladé Indky zcela bezradní. Neví, čím by mohla být porucha způsobena.

Čtrnáctiletá Twinkle Dwivedi musela dokonce podstoupit několikrát krevní transfúzi poté, co ztratila příliš krve. Ta jí vytéká z očí, nosu, vlasů a dalších míst zhruba padesátkrát denně.

„Krvácím z očí, nosu, rukou, hlavy, prostě odevšad,“ říká ke své poruše Twinkle. „Nebolí to, ale cítím se z toho unavená.“

Naprostý unikát
„Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by samovolně krvácel z takových míst. Ani v lékařské historii jsem nic takového neobjevil,“ říká k tomu doktor George Buchanan, přední krevní specialista - pediatr.

Doktor Buchanan se případem začal zabývat hlavně proto, že ho zajímá po profesní stránce. „Zdá se fyzicky nemožné, aby krev vytékala netknutou kůží,“ říká. „Neviděl jsem však žádné řezy či škrábance.“

Lékaři momentálně zkoumají několik možných teorií. Těžko však odhadnout, zda se případ Twinkle někdy podaří spolehlivě objasnit, a především – zda se krvácení podaří zastavit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 419