Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cristiano Ronaldo / foto: Armani

Vzestup metrosexuálů. Jsou horší než ženské!

Vypadá to na pořádnou revoluci.

Při návštěvě mnohých domácností by nezainteresovaný pozorovatel zřejmě nevycházel z údivu. Vypadá to totiž, že se mění základní návyky a muži tráví v koupelně péčí o své tělo více času než ženy.

O čtyři minuty déle
Z britské studie čítající 3000 účastníků vyplynulo, že muži tráví nejrůznějšími činnostmi v koupelně a volbou ošacení průměrně neuvěřitelných 83 minut denně. Možná je to dáno i tím, že v tom nemají takovou praxi jako ženy, kterým oblékání, vlasy a make-up zabere průměrně jen 79 minut.

Tím to ale nekončí. Muži také stále více nakupují nejrůznější kosmetické přípravky. Za péči o svou krásu vydají měsíčně v přepočtu už jen o pár korun méně než ženy. Již brzy je zřejmě předhoní i v této oblasti.

A je tu další nevyvratitelný fakt. Muži tráví ve sprše třiadvacet minut, zatímco ženám stačí o minutu méně.

Drsňáci patří do pravěku
„Kdysi dávno bylo pro muže cool chodit neupraveně, jako kdyby v koupelně nestrávili více jak pár minut,“ říká novinářům z listu Daily Mail Simon Commins ze společnosti Superdrug.

„Ale dneska každý oceňuje spíše muže, kteří dbají o svůj zevnějšek, krásně voní a vypadá, že o sebe vyvinul nějakou snahu.“

Dříve frčeli neoholení drsňáci jako Brad Pitt nebo Russell Crowe, ale dnes se zraky upírají mnohem více k Davidu Beckhamovi, Zacu Efronovi či typickému metrosexuálovi – Christianovi Ronaldovi.

Ale kdoví, třeba to tak horké nebude a jistě se ještě najdou ženy a dívky, které svými zraky spočinou na drsňácích, kteří vypadají dobře takoví, jací jsou, než na nažehlených a vypreparovaných metrosexuálech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 109