Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jaycee Lee Dugardová / foto: peopleandmodels.com

18 let vězněná a znásilňovaná. Co píše v deníku?

Sexuální oběť chovala ke svému vězniteli rozporuplné pocity. Chvíli ho obdivovala, pak zase nenáviděla.

Co se děje v hlavách obětí šílenců, kteří je drží kdesi zavřené a zneužívají? Toť velká otázka, která nabývá na důležitosti s tím, jak se množí odhalení takových případů.

Nejasné pocity
V minulých letech otřásly světem případy známé jmény svých hlavních představitelů Natashi Kampuschové (oběť) či Josepha Fritzla (věznitel).

Spadá sem také případ Jaycee Lee Dugardové, kterou přes osmnáct let držel Phillip Garrido a sexuálně ji zneužíval. Teprve loni byla vysvobozena.

Na světlo světa se teď dostaly nové skutečnosti vyplývající z deníku, který si po dobu svého věznění Dugardová vedla. Ten v podstatě potvrzuje domněnky některých psychologů, kteří tvrdí, že v takovém prostředí se oběť naučí svého věznitele milovat i nenávidět zároveň.

V denících se skutečně objevují obdivné zprávy, stejně jako touha po svobodě za každou cenu.

Chtěla pryč, ale nemohla mu ublížit
„Nechci ho zranit…někdy mám pocit, že samotná moje přítomnost ho zraňuje,“ napsala do svého deníku. „Tak jak bych mu mohla říct, že toužím po svobodě. Abych mohla přijít a odejít, kdy by se mi zachtělo. Otevřeně říct, že mám rodinu. Nikdy mu nezpůsobím bolest, pokud bude v mých silách tomu zabránit. SVOBODA.“

Philipp Garrido měl dívku unést v roce 1991 a společně se svou ženou Nancy ji držet ve speciálně upravené skrýši u svého domu. Zplodil s ní dokonce dvě děti. Pasáže z deníku vyšly na světlo při soudním přelíčení.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 84