Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Christina Ricciová bez makeupu a s photoshope / foto: .topsocialite.com

Konec photoshopu celebrit? Dostanou nálepku!

Retušované fotky by měly nést označení, že takhle v reálu nikdo nevypadá.

Přední ochránci zdravého duševního a tělesného rozvoje volají po tom, aby retušované fotky modelek a modelů nesly jasné označení. Tím by se mělo zabránit stále častějším špatným stravovacím návykům mládeže.

Chtějí vypadat nereálně
Podle psychologů a psychiatrů by takové označení dokázalo, jak často se metody retuše používají a především by pomohlo zastavit snahy dětí a mladých, kteří se pokoušejí vypadat jako vyzáblé hvězdy na obrázcích, což vlastně ani není možné.

Ve Velké Británii tak vznikla skupina expertů, politiků a zástupců médií, jež by měla pracovat na vytvoření jakéhosi etického kodexu v této věci.

Odborníci volají po tom, aby média zastavila mnohdy až brutální masáž, v níž v podstatě opěvují neustálé hubnutí. Mládež už je vystavena velkému množství tlaků současného světa a tento k jejich zdravému rozvoji rozhodně nepřispívá.

Oplácané celebrity
Je třeba lidem jasně říct, na co se dívají. Mnozí totiž nemají ani tušení, kolik manipulace se za obrázky skrývá.

Skupina také vyzývá média, aby přestala upozorňovat na fyzické nedokolanosti celebrit. Ta totiž často vystavují fotky lehce oplácaných celebrit, které vlastně vypadají jen normálně, jen se o ně zrovna nestarají grafičtí mágové, případně osobní trenéři, kteří z nich před natáčením dokáží během několika týdnů udělat opět krasavce a krasavice. Normálnímu člověku se to ale podaří stěží.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 49