Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Praštěné soutěže. To jste neviděli!

Soutěžit se dá skoro ve všem, i v disciplínách, nad kterými vám bude rozum stát. Přesvědčte se!

Soutěž v „extrémním žehlení“
Tak bacha, tady to je víceméně mužská záležitost! Extremní žehlení (Exterme Ironing nebo jen EI) je geniálním spojením této nepříliš populární domácí práce v extrémních podmínkách.

magazin.cz


magazin.cz



Vyznavači tohoto sportu jezdí žehlit pomačkané tričko nebo košili do míst, kde byste hospodyňku těžko hledali. Třeba na skálu, na střechu domu, na přechod nebo do řek či moří. Zvítězí samozřejmě ten, kdo se dopraví se žehlícím prknem, napařovačkou a pomačkaným svrškem do nejextrémnějších podmínek.

Nedávno se něco takového podařilo 72 potápěčům, kteří rozjeli žehlící akci přímo pod vodní hladinou. Jaký to mělo užitek pro jejich prádlo, je otázkou.

magazin.cz


magazin.cz


Šampionát ve hře „kámen, nůžky, papír“

Je to jednoduché, nic moc nepotřebujete, jenom štěstí, mozek a obě ruce. Řeč je o hře známé jako kámen-nůžky-papír.

Přebor této disciplíny se střídavě odehrává v různých zemích světa. Vítězí většinou mistři, kteří mají tyto tři symboly doslova „v paži“, jako třeba Tim Conrad. Ten si kromě uznání a poháru vítězství odnesl domu i obří tučný šek.

magazin.cz


Závody v požírání kopřiv
(FOTO 7)
Což takhle dát si kopřivu? Prý je plná vitamínů a na jaře si mnozí z ní dělají „špenát“. V anglickém Dorsetu se ale jedí kopřivy „naostro“ - to znamená bez tepelné úpravy. Každý rok se tu setkají notoričtí požírači této zelené byliny z Anglie, USA, Austrálie, Belgie a jiných států za jediným cílem – sníst během jediné hodiny co nejvíce štiplavých kopřivových lístků.

magazin.cz


Soutěžící musí dodržovat přísná pravidla, tak třeba: na akci si nesmí přinést vlastní „krmivo“, ale musí využít erárních kopřiv od pořadatelů akce.

Za druhé se „jídlo“ nesmí ničím zajídat, povolený je pouze žejdlík piva, který kopřivy pěkně „spláchne“.

Jak taková kopřivová „svačinka“ chutná? Prý jako žluklý salát bez dresinku nebo jako mix špenátu s kravincem. Přestože jsou na světě určitě lahodnější pokrmy než tento plevel, existují lidé, kteří jej dokáži spořádat ve větším množství.

Za příklad můžeme jmenovat vítěze akce Eda Brooka, který snědl metr a půl kopřiv. Za ženy byly nejlepší Angličanky Liz Gray a Jo Carter. Každá si pochutnala na 800 centimetrech kopřiv. Chcete porazit tyto vítěze? Nezbývá než se zavčasu přihlásit (soutěž probíhá 12. a 13. června 2010) a zjara pořádně trénovat!

Klání ve střelbě hrášku na cíl
Tato soutěž má od roku 1971 svůj domov v Anglii, konkrétně ve vesničce Witcham. Sem každoročně přijíždějí muži a ženy z celého světa, aby si vypálili svou zelenou kuličku na cíl.

Střílí se ze vzdálenosti 3,5 metru na třiceticentimetrový terč, který je vyroben z tmele, takže jednoduše zachytí letící hrách. Ze soutěže mají kromě soutěžících radost i dodavatelé luštěnin, kteří mají v době klání nebývalý odbyt.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 38