Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rodina Desarmesových / foto: repro Youtube

Přežili zemětřesení na Haiti, pak v Chile.

Osud si s některými lidmi ošklivě pohrává.

Rodina Desarmesových z haitského Port-au-Prince se dva týdny po zemětřesení rozhodla, že se uchýlí do bezpečí. Jeli tedy za synem, který pracuje v Chile.

Desarmesovi se rozhodli z Haiti odjet dva týdny po ničivém zemětřesení z 12. ledna. Jejich nejstarší syn Pierre totiž pracuje v Chile. Už si říkali, že je konečně všechno v pořádku, když se země začala třást i v jejich novém útočišti.

Z deště pod okap
Otřesy půdy v Chile byly ještě mnohem silnější než na Haiti. Rozhodně dost silné na to, aby si rodina přestala připadat bezpečně. Teď podle listu The Metro devítičlenná rodina přespává v zahradě najatého domku jižně od chilského hlavního města. Bojí se dalších otřesů.

"Odjela jsem ze země a přijela sem kvůli zemětřesení," říká Seraphina Philomeneová (21). "A tady se stalo totéž. Je to příšerné. Přežila jsem jedno zemětřesení a teď nejspíš umřu tady při dalším."

Pán Bůh se postará
Pierre Desarmes (34) tvrdí, že se snažil rodinu ujistit, že následné otřesy přejdou. Moc se mu to ale nedaří a prý jsou pořád hodně rozrušení. Otec Seraphiny Luigene, který je ještě pořád na Haiti, se ale projevil jako optimista.

"Pán Bůh se o nás postará. Naše rodina nezemřela na Haiti, tak neumře ani v Chile," tvrdí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11