Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Fotky, co vypadají jako z Photoshopu, ale nejsou

Ne všechno musí být falešné.

Nejrůznější úpravy fotografií se v novém tisíciletí staly naprostým standardem. Upravuje se prakticky všechno a člověk má pak problém uvěřit kdekterým fotkám. Vězte však, že ty následující – a že jsou velmi zvláštní – upraveny nebyly.

Akční umění od Li Weie
Čínský umělec Li Wei proslul svými fotkami, které řadí do akčního umění. Jedná se o velmi netradiční kombinace porušování gravitačních zákonů a nadhodnocování lidské síly. Liovy metody čítají použití nejrůznějších drátků či chytře umístěných fotoaparátů.

magazin.cz


Nekonečné možnosti od Phillipa Perolda

Vypadá to, jako by muž na fotce stál na vodě. A to jak známo umí málokdo, tedy vlastně nikdo. Zdá se to tedy jasné – tady musel přijít na pomoc Photoshop. Tak to ale není. Fotka totiž využívá vzácného odrazu na jedné z pláží v Jižní Africe.
magazin.cz

Spisovatel od Giancarla Neriho
Tak tohle snad ani jasnější být nemůže, že? Fotka se zjevně skládá z dvou elementů, které byly spojeny – velké židle a titěrného cyklisty. Ale opět chyba lávky. Je to právě stůl a židle, co je jedinečné. Jde totiž o skutečnou sochu v Anglii, pod níž se takhle můžete projet na kole.

magazin.cz

Čajová pára od Gillese Pinaulta
Občas se stane, že vznikne skvělá fotka úplnou náhodou. V tomto případě se stalo, že oblak na obloze měl perfektní tvar pro to, aby se mohl stát párou z konve.

magazin.cz


Nejmenší chameleón na světě

Každý si asi hned bude myslet, že tohle musí být upravená fotka, protože takhle malý chameleón prostě neexistuje. Jenže on existuje a žije na Madagaskaru. Jedná se o druh Brookesia minima.

magazin.cz

Padání vzhůru od Nikki Jane
Některé fotky jsou prostě příliš krásné na to, aby byly skutečné. Nikki Jane, které je pouhých čtrnáct let, se ale povedla opravdu pěkná práce. Vyfotila odraz nebe, takže to vypadá jako by se vznášela v oblacích.

magazin.cz

Netradiční fasáda
Když budete procházet kolem této budovy v Paříži, zřejmě se zarazíte a zeptáte se sami sebe, zda nemáte nějakou halucinaci. Celé je to totiž tak divně pokroucené. Ve skutečnosti je to ale jen plátno přehozené přes rekonstruovanou fasádu.

magazin.cz

Nejnamakanější pes
Tato fotka namakaného psa by skutečně mohla být výsledkem práce zručného grafika. Ale není. Wendy, která je na obrázku, je opravdovým psem, jenž trpí vzácnou genetickou poruchou, a proto vypadá tak, jak vypadá.

magazin.cz

Přistání nad pláží
Stačilo by ve Photoshopu trochu posunout letadlo, aby byl výsledek takový, jaký je. Na pláži Maho Beach na ostrově Martinik ale není třeba. Taková přistání jsou tam totiž na denním pořádku. Přistávací dráha je totiž velmi krátká a piloti musí letět nízko, aby trefili hned její začátek.

magazin.cz

Maska od Rona Muecka
Realismus, jakého někteří umělci dosahují, bere dech. Ron Mueck vytvořil tuto masku plnou mimiky a následně ji vyfotografoval. Jedná se přitom o autoportrét.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 133