Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Muž s nejdelšími nehty na světě!

Někdo si nehty stříhá či piluje, jiný zase přelepuje. Američan Melvin Booth své „drápky“ nechal růst a udělal dobře...

Fotograf „dlouhý nehet“
Kdysi se nejdelšími nehty pyšnil Ind Shridhar Chillal, který si nestříhal nehty na své levé ruce od roku 1952. Výsledek? V roce 2004 byl součet délek jeho pěti nehtů 7,05 metru.

magazin.cz

A proč si Shridhar nechal narůst nehty pouze na jedné ruce? Z praktických důvodů. Tento „Indický střihoruký Edward“ se totiž léta živil jako fotograf, takže potřeboval mít pravačku volnou, aby mohl mačkat spoušť:-).

I když život s delšími pařáty byl asi nepříjemný, pro Shidara Chillala to mělo svůj smysl. V roce 2004 se zapsal do Guinesovy knihy rekordů jako muž s nejdelšími nehty na jedné ruce! Z mezinárodního úspěchu se však netěšil dlouho. Zákeřná nemoc ho nakonec dohnala, aby své milované nehty ostříhal, takže teď má ruce stejné jako obyčejní smrtelníci.

Slavný, ale osamělý
S nehty to daleko víc umí Shidharův rival – Američan Melvin Booth z Michiganu, který si ze svých dvou rukou vypěstoval skoro větve. Přestože se jeho „manikúrní ozdoba“ léty všelijak pokroutila, porotci z Guinessovy knihy rekordů změřili délku nehtů na obou rukou a došli k úctyhodnému číslu - 9,05 metrů!

Jak se s takovými pahýly žije? Asi těžko. Melvin totiž skoro vůbec nevychází z domu. Jeho nehty stále rostou, jsou delší a jejich majitel je stále osamělejší.

magazin.cz

Znovu a lépe?
Ono není divu, že se Melvinovi s nehtovými loknami nikam nechce. Ukočírovat takové klubko drápů není asi lehké. „Melvin je strašně fajn člověk, ale žije hrozně osaměle. Doufám, že jednoho dne mu dojde, že jeho osobnost nejsou jen ty nehty, a trochu se otevře světu,“ říká Lee Redmond, držitelka ženského Guinessova rekordu za nejdelší nehty (součet délky všech jejích drápků byl 8,65 metrů). Tu však rovněž postihla tragická událost – při loňské autonehodě o své nehty přišla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 256