Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

5 nejtěžších lidí všech dob

Trochu více přibrali.

Mít dneska nějaké to kilo navíc, to už nikdo neřeší, protože by si musel zamést před vlastním prahem, nebo spíše před vlastní váhou. Ještě nějakou dobu to ale bude trvat, než přestaneme být fascinováni lidmi chorobně obézními. Tihle to dotáhli nejdál.

Carol Yagerová

Tato žen (viz. obrázek nahoře) drží rekord. V dobách své největší „slávy“ dosáhla na metu 727 kilogramů. Zároveň se ale stala tou, kdo dokázal nejvíc shodit přírodním způsobem. Za pouhé tři měsíce se zbavila 236 kil. Jenže to už bylo pozdě. Caroliny svaly byly tak slabé, že se nedokázala ani postavit.

Zemřela ve 34 letech. Jako důvod úmrtí bylo uvedeno selhání ledvin a dalších životně důležitých orgánů a také morbidní obezita.

Jon Brower Minnoch
Stejně jako Carol Yagerová, také Jon Brower Minnoch byl tlustý od útlého dětství. V pouhých dvanácti letech vážil už jako vypasený dospělák, konkrétně 132 kilogramů. Oženil se s Jennifer, ženou s normální váhou, a měl s ní dvě děti.

Jeho rekord se zastavil na 635 kilogramech. Při šestnáctiměsíčním pobytu v nemocnici dokázal zhubnout 419 kilo, ale když se vrátil domů, jeho váha se opět zdvojnásobila. Prostě se z toho nemohl dostat a zemřel ve 42 letech.

Manuel Uribe
O tomhle muži jste možná už někde slyšeli nebo četli. V letech 2001 až 2009 strávil devět roků na posteli. Se svými 597 kilogramy se totiž vůbec nemohl hýbat.

Přesto se v roce 2006 oženil a začal na sobě pracovat. Podstatnou část svých tuků dokázal zhubnout a snaží se žít normální život.

Walter Hudson
Walter vešel ve známost tehdy, když se ve svém newyorském bytě zasekl mezi dveřmi a na pomoc mu museli přijet požárníci, kteří kvůli němu probourali zeď. Walter přiznával, že miluje jídlo. Ohlásil dokonce svatbu, ale než k ní došlo, zemřel. Na vrcholu vážil 544 kilogramů.

Rosalie Bradfordová
Rosalie ráda jedla už od dětství. Není tedy divu, že ve svých patnácti letech vážila 140 kilogramů. Rosalie se provdala a porodila syna. Po svatbě trávila většinu času zavřená doma, kde neustále jedla. To jí přivedlo do depresí a k pokusu o sebevraždu.

Dotáhla to na 544 kilogramů a následně se jí podařilo zhubnout na pouhých 136 kilo. Zemřela v roce 2006 ve věku 63 let.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 158