Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Oheň / foto: Shutterstock

Léčebná kůra: Polít olejem a zapálit!

Nový druh léčby ohněm je radikální, ale prý účinný.

Terapeut Han Li přišel s novým trendem: zabaluje pacienty do dek namočených v oleji a ty pak zapaluje.

"Vypadá to sice nebezpečně, ale když se to dělá správně, je to naprosto neškodné. Ještě se mi nestalo, že bych měl popáleného pacienta," říká Han Li, který provozuje malou kliniku v čínském hlavním městě.

Pacienti podle britského listu Express tvrdí, že tento typ tepelné terapie navozuje naprosté uvolnění. A vůbec jim nevadí, že jim jen několik centimetrů od kůže šlehají plameny.

"Oheň vydává druh tepla, který jde člověku hned až do kostí. Připadám si pak dokonale relaxovaný. Chodím na tyto zábaly třikrát týdně a do práce se vracím velmi odpočinutý," tvrdí úředník Li Chanling (53).

Teplo léčí
Han nabízí i tepelnou akupunkturu, při níž hořícími jehličkami stimuluje nervová zakončení.

Léčbu teplem znali už staří Egypťané. Většinou se ale užívají teplé a vlhké zábaly. Teplo pronikající do tkání napomáhá hojivým procesům, pomáhá lepšímu prokrvení při bolesti a zmírňuje záněty. V našich podmínkách se užívá například při zraněních hlubokých vrstev kůže nebo jako podpůrná kúra při revmatické artritidě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12