Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Příběh úchylné lásky: miloval mrtvolu

Případ šíleného lékaře, který doma udržoval mrtvolu své milé.

Carl Tanzler byl lékař německého původu, který působil ve Spojených státech amerických. Do historie se zapsal zvláštním smyslem pro romantiku.

Elena
Tanzler se nechal zaměstnat na klinice pro nemocné tuberkulózou. Ve třicátých letech minulého století šlo o jednu z nejstrašlivějších nemocí, jakou jste mohli trpět. Tanzler přitom všechny kolem, zejména pak své pacientky, ujišťoval, že tuberkulózu umí vyléčit.

Tím k sobě pacientky, které v něm viděly jedinou možnost své záchrany, poutal a jejich příchylnosti využíval, nebo spíše zneužíval. Většina z nich nakonec stejně zemřela.

Jeho nejoblíbenější pacientkou byla dvaadvacetiletá kráska Elena, rovněž zasažena tuberkulózou. Tanzler jí snášel k nohám dary a žádal její lásku, Elena ji však neopětovala, a to navzdory slibům, že ji vyléčí. O to se doktor skutečně pokoušel, protože se domníval, že tak dostane dívčino srdce. Elena však zemřela.


Láska až za hrob
To nicméně Tanzlera nezastavilo, možná mu to jeho situaci dokonce ulehčilo. Se svolením rodiny, která se domnívala, že doktor měl Elenu opravdu rád, vytvořil v rámci ústavu mauzoleum, kam tělo dívky umístil.

Svědkové tvrdili, že v mauzoleu trávil každou volnou chvilku a s Elenou jednal, jakoby byla živá. Nosil jí dárky a květiny, dokonce vedle její postele instaloval telefon, aby jí mohl volat, když nemohl rovnou přijít. Těžko říct, zda mu nebylo divné, že telefon nikdo nezvedá.

Mauzoleum ale bylo panu doktorovi málo. Jednoho dne se rozhodl tělo Eleny ukrást, a také tak učinil. Umístil ho k sobě domů, jenže to už bylo dva roky po dívčině smrti a známky rozkladu byly jednoznačně patrné.

Tanzler vyvinul maximální snahu, aby rozkladu zamezil. Tělo mazal nejrůznějšími mastmi, roztoky a látkami. Nic nepomáhalo, Elenino tělo zkrátka hnilo a neuvěřitelně smrdělo. Doktorovi to ale nevadilo a svůj prapodivný sen si žil dál.

magazin.cz

Projevy vynalézavosti
Jenže Elenino tělo přestávalo držet pohromadě. V té chvíli bláznivý doktor vytáhl struny z piána a svázal její kosti. Hnijící kůži nahrazoval vlastními silami vytvořenou látkou, oči nahradil skleněnými kuličkami, vlasy parukou, orgány pak jakýmisi vycpávkami. Tělo začínalo pozbývat svůj organický původ a stávala se z něj hororová panenka. Některé zdroje tvrdí, že Tanzler namísto vagíny instaloval trubičku, aby se svou láskou mohl mít sex.

V roce 1940, devět let poté, co Elena zemřela, na Tanzlera přišli. Policie ho zatkla a byl postaven před soud s obviněními za nejrůznější obskurnosti a krádež těla. Případ vyvolal velký zájem veřejnosti, která překvapivě s doktorem sympatizovala. Jeho čin považovala za romantický, byť poněkud pokřivený.

Elena byla pohřbena na neznámém místě, kde patrně přetrvává dodnes.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 82