Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tione Hawkins / foto: repro Watoday

Modelka: v modelingu jsou samé drogy a sex

Dlouho se o tom šeptalo, teď se jedna z modelek rozpovídala.

Australská modelka Tione Hawkins popsala modelingový byznys jako místo, kde jsou dívkám neustále nuceny drogy, kde se jim nic nedaruje bez sexu a kde jsou tlačeny k drsnému hladovění.

Týden o hladu
Tione se vydala do jednoho z hlavních měst módy, Milána, ve svých sedmnácti letech s cílem stát se světovou topmodelkou. Teď odchází zhrzená a zklamaná.

„Řekli mi, že jestli tu práci chci, mám týden hladovět,“ vypráví modelka o tom, jak to v modelingu chodí.

„Viděla jsem holky, které zcela určitě hladověly. Nemluví se o tom, ale nikdo nemůže být takhle hubený jen díky cvičení a zdravému stravování.“

„Jsem ráda, že jsem šla. Zase tolik tu práci nechci. Radši chci být za dva roky ještě živá,“ dodává Tione poměrně dramaticky.

V modelingu vydržela osm let. Teď je jí pětadvacet a se svým přítelem čeká dítě. Do vrcholové módy už se vracet nechce. Může si tedy dovolit promluvit.

Sex a drogy
Tione popsala také hojně zmiňované spekulace, že v módě není nic zadarmo. Za modelky se sice většina věcí platí, ale něco tomu předchází.

„Moje spolubydlící večer odcházely s třiceti až čtyřicetiletými muži na flám. Dostávaly se do styku s drogami a pravděpodobně s nimi měly i sex.“

Tione nebyla žádnou druhořadou modelkou. Fotila na obálky Elle, Harpers Bazar nebo Vogue. Ročně vydělávala zhruba tři miliony korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 33