Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pamela Anderson / foto: Shutterstock

Pamela Andersonová má sochu. Zlatou a prsatou!

Pocta silikonové krásce...

Provokující britský sochař Marc Quinn představil své nové dílo: sochu krásky z Pobřežní hlídky Pamely Andersonové. Tedy vlastně hned dvou Pamel. Vnadná herečka se dočkala zpodobnění coby zrcadlově identických siamských dvojčat. Na sobě má obligátní miniaturní bikiny a vysoké podpatky. Socha je ale z bronzu, zlatá je jen barva.

magazin.cz

Na své londýnské výstavě představil Quinn i další sochy inspirované slavnými osobnostmi. Najdete tam třeba dvě obří busty Michaela Jacksona, ve dvou barvách: černé a bílé.

magazin.cz

A proč si Quinn za své vzory vybral Pamelu a Michaela: "Zajímají mě lidé, kteří se rozhodli změnit svůj zevnějšek a tím vyjádřili, jak se cítí uvnitř."

Jedno z jeho nejznámějších děl, socha nahé těhotné ženy s názvem Alison Lapper Pregnant, zdobí čtvrtý pilíř na Trafalgar Square.

magazin.cz

A jak si Marc Quin představuje současný ideál krásy? Na to vám odpoví socha Kate Mossové, která byla vyrobena z padesáti kilogramů zlata.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 30