Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zmrzlina s příchutí smažené tresky / foto: metro.co.uk

Dobrota? Zmrzlina s příchutí smažené tresky

Vanilkové a čokoládové zmrzlině už asi odzvonilo.

Nový výrobek lincolnshirské firmy je spíš zmrzlinový pohár: zmrzlinu s příchutí tresky obalenou ve vanilkově-pepřovém těstíčku doplňují hranolky z bramborového sorbetu. Místo čokolády se ale tato pochoutka servíruje se solí a octem.

Další chuťovky
Rybí zmrzlina následuje ve šlépějích zmrzliny "párek s bramborovou kaší", která dlouho bojovala o titul nejpodivnějšího cukrářského výrobku se zmrzlinou s příchutí kapusty. Tu vyvinul kuchař Stuart Ferguson a zařadil ji na vánoční menu.

Velmi zvláštní je ale i výtvor Hestona Blumenthala, majitele restaurace Fat Duck ve městě Bray. Na slaninu s krémem, zmraženou v tekutém dusíku, sem chodí odvážlivci zdaleka.

Neměli bychom ale zapomenout na mimoevropské kuchařské umění. V Japonsku se podle informací listu Metro dá koupit zmrzlina "Bashashi". To sice nezasvěcenému uchu zní spíš exoticky než hrozivě, ale tato "sladkost" obsahuje kusy syrového koňského masa. Proti tomu vyznívá příchuť smažené tresky docela krotce.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22