Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stacey Heraldová s rodinou / foto: repro Telegraph

Nejmenší matka ukázala světu třetí dítě

A už plánuje čtvrté.

Šestatřicetiletá Američanka Stacey Heraldová měří pouhých sedmdesát centimetrů. Oproti normálně vysokým lidem je tak sotva poloviční.

Lékaři se pletli

Lékaři Stacey varovali před otěhotněním. Dítě by totiž pravděpodobně narostlo tolik, že by uvnitř jejího těla poškodilo plíce a srdce, říkali.

Jenže Stacey se nenechala zastrašit a už třikrát usvědčila lékaře z toho, že se mýlili. Se svým sedmadvacetiletým manželem Willem přitom žena plánuje další, už čtvrté dítě.

Stacey Heraldová trpí poměrně unikátní genetickou poruchou, která způsobila brzké zastavení růstu jejích kostí a nedovyvinutí některých orgánů.

Dědičná porucha
Bohužel, tuto poruchu po matce zdědila nejstarší, tříletá dcera a také nejmladší, sedmiměsíční miminko. Nějakou dobu po porodu se dokonce zdálo, že nepřežije.

„Nasloucháme doktorům a respektujeme je. Ale oni nemají vždycky pravdu, takže nakonec skončíme u toho, jak to cítíme,“ říká trojnásobná matka Stacey.

Paní Heraldová je šťastná za svou rodinu a především za to, že se mohla stát matkou. Nic nedbá na hlasy kritiků, kteří tvrdí, že přivedla na svět dvě (zatím) děti, které kvůli zděděné poruše nebudou mít jednoduchý život.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 89