Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Whisky / foto: shutterstock

Nebezpečná móda – pití vodky očima!

Takzvaný eyeballing může přijít draho.

Máte za to, že pít vodku okem může jenom naprostý idiot nebo blázen? Pak jste zřejmě normální, jenže těch bláznů a idiotů je překvapivě hodně.

Nová móda
Stačí si do YouTube zadat heslo „eyeballing“ a vyjede vám hromada videí, ve kterých si obvykle mladí lidé lijí do očí vodku či jiný alkohol.

Proč to dělají? Domnívají se, že se tak rychleji opijí, protože se tak alkohol dostane rychleji do krve. A také to teď letí, takže to spousta lidí dělá jen proto, aby se ukázala před kamarády.

Kdo to vymyslel?
Kdo ví, kdo podobnou blbost vymyslel. Lékaři však mají jasno. Nejenže se vodkou protékající očima neopijete rychleji, navíc si tím můžete trvale poškodit zrak.

Jediné, co vám bude v krvi zřejmě kolovat, bude adrenalin. Protože odhodlat se k nalití vodky do oka chce pořádnou kuráž – neskutečně to totiž pálí.

Podle odborníků jde o velice zvláštní fenomén, který souvisí s touhou mladistvých riskovat. Zatímco jejich předci ale vyváděli víceméně nevinné věci, dnešní generace zachází už opravdu daleko.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 73