Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gisele Bündchenová / foto: Shutterstock

Topmodelka Bündchenová chce přinutit ženy kojit

Volá po celosvětovém zákonu, který by ženy přinutil kojit.

Nejlépe placená modelka na světě má výhrady vůči uměle vyráběnému mléku pro děti, ale jako velmi dobrý důvod pro kojení vidí i to, jak to prospívá figuře.

Kráska také tvrdí, že když osm hodin doma rodila svého syna Benjamina, překonávala bolest pomocí meditace. Tu ale uzákonit nechce. Místo toho by radši zakázala veškeré umělé mléko.

"Jsou lidé, kteří si myslí, že kojit nemusí. Já si ale říkám: Jak můžete dávat chemické jídlo dětem, když jsou tak malé? Myslím, že by měl existovat celosvětový zákon na to, aby matky kojily děti alespoň půl roku. Kojení mi fakt pomohlo udržet si postavu," řekla modelka reportérům listu Harper's Bazaar.

Když Gisele v prosinci rodila syna, byli u toho jen její manžel, americký fotbalista Tom Brady (32), maminka, kamarádka a porodní asistentka.

"Ani na vteřinu jsem si nepomyslela, že bych mohla rodit někde jinde než doma. Nejsem konec konců první, která rodila přirozeně. Říkala jsem si: Miliardy žen to zvládly přede mnou, tak proč bych to neměla dokázat i já?" dodala krásná blondýna.

Přípravu na porod jí usnadnily i lekce jógy. Prý jí to pomohlo mentálně i fyzicky se připravit.

"Vy byste chtěly jít do nejintenzivnějšího fyzického zážitku svého života nepřipraveny? To mi nedává smysl. Nečekala jsem, že za mne dostane do dítě ven někdo jiný," svěřila se modelka německého původu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22