Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Isa Blythová / foto: repro Scottish Sun

Padl nový rekord. Seznamte se s nejstarší pannou světa!

Oslavila 106. narozeniny a ještě nedostala ani pusu.

Existují rekordy, na které může být člověk oprávněně hrdý, existují také rekordy šílené, při kterých si lze jen klepat na čelo. A pak jsou rekordy opravdu divné, do značné míry smutné…

Učinilo ji to silnou
Do této škatulky by se dal zařadit případ Skotky Isy Blythové, která oslavila 106. narozeniny, aniž by si do té doby lidově řečeno vrzla.

Isa dokonce za celý svůj dlouhý život nezažila ani polibek. A navíc si myslí, že právě to, že zůstala sama, ji učinilo silnou.

„Nejsem si jistá, jestli to na ni někdo někdy zkoušel – jisté je to, že ničeho nedosáhl. Pořád říkala, že necítí potřebu romance a na chlapy nemá čas,“ říká 67letá dcera Isy, Sheena Campbellová.

Chlap jí nechyběl
Isa se narodila v roce 1904 a celý svůj život se věnovala květinovému klubu, návštěvám kostela, chorálovému zpěvu, zahradničení nebo hraní golfu.

Celý život prožila ve městě Edinburgh, kde 35 let pracovala pro firmu vyrábějící whisky.

Média se před dvěma lety věnovala také případu Clary Meadmorové. Tehdy byla považována za nejstarší pannu se 105 lety. Není však možné zjistit, zda stále žije. V takovém případě by jí bylo 107 a byla by ještě starší než Isa Blythová.

Také paní Meadmorová tvrdí, že klíčem k dlouhověkosti je absence sexu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 90