Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Edward Nino Hernandez / foto: repro Metro

Je tu nový nejmenší muž světa!

Kolumbijec má jen 70 centimetrů.

V nové edici Guinessovy knihy rekordů pro rok 2011 se představuje aktuálně nejmenší muž světa. Je jím čtyřiadvacetiletý Kolumbijec Edward Nino Hernandez.

Kdo je nejmenší?
Rekordu dosáhl tím, že měří pouhých 70 centimetrů, tedy méně jak polovinu průměrné lidské výšky.

Pan Hernandez je nejmenším mužem světa už nějakou dobu, ale teprve nyní byl oficiálně uznán. Nedávno totiž zemřel předchozí, oficiální nejmenší muž – Číňan He Pingping. Ten však měřil 74 centimetrů, tedy více než Hernandez.

Samozřejmě není jisté, zda někde na světě nežije ještě někdo menší. Ale z oficiálního titulu se teď může těšit Edward Nino Hernandez, kterému budou média jistě věnovat spoustu pozornosti, stejně jako jeho předchůdci. Ten byl každou chvíli na obskurních fotkách, například se ženou s nejdelšími nohami.

Nino váží pouhých 10 kilogramů. Aktuálně zahájil hereckou kariéru. V jednom filmu si střihl roli drogového dealera, který je zastřelen v přestřelce. Předtím si vydělával jako tanečník.

Je na tom dobře
Edwardovi rodiče tvrdí, že jeden z jeho bratrů je také velice malý – má jen o pár desítek centimetrů víc. Další tři bratři jsou ale normálního vzrůstu. Jediná dcera zemřela v roce 1992 před svými prvními narozeninami a zdálo se, že trpí stejným syndromem jako Edward.

Nový nejmenší muž pochází z jedné z nejchudších částí kolumbijského hlavního města Bogota. Těší se prý dobrému zdraví, i když má určité problémy se zrakem. Chodí s osmnáctiletou přítelkyní normálního vzrůstu.

Edward mezi své sny počítá vlastnictví mercedesu a setkání s hereckými hvězdami Jackiem Chanem, Sylvestrem Stallonem a někdejším kolumbijským prezidentem Alvárem Uribem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 33